Pateu de linte portocalie
Ai nevoie de o idee pentru a prepara o reţetă rapidă de post? Eva.ro îţi recomandă un pateu vegetal de linte portocalie plin de proteine, fibre şi foarte săţios.
Ingrediente
3 căni cu apă
1 cană cu linte portocalie
1 frunză de dafin
3 căţei de usturoi
1/2 cană cu tahini (pastă susan)
zeamă de lămâie
1/2 linguriţă cu chimen
1/2 linguriţă cu boia de ardei
sare de mare după gust
legume feliate pentru a le consuma cu pateu.
Mod de preparare
Dificultate: usoara · Timp preparare: 45 minute
Se fierbe lintea în apă şi dafin aproximativ 40 de minute până se înmoaie. După ce s-a răcit puţin se pune lintea şi puţin lichid în blender, se amestecă celelalte ingrediente şi se mixează până devine o pastă omogenă. Se serveşte cald sau se poate păstra la frigider. Poţi să iei un borcănel cu tine la serviciu, câteva legume tăiate şi ai gustarea sănătoasă la îndemână.