Canapele regale
Ingrediente
o conserva de ton chunky SunFood, 4 oua fierte tari, 2 pungi de orez (250g), 2 fire de ceapa verde, 2 fire de usturoi verde, 3 linguri de maioneza, 2 fire de marar, 3 linguri de smantana, 50 g masline verzi feliate, o lingura suc de lamaie, 100g somon afumat, sare, piper alb.
Mod de preparare
Canape-cu accent pe ultimul e- este denumirea originala, franceza, a oricarui antreu care se ia cu degetele si se mananca dintr-o imbucatura ;-) 1.Se fierb separat ouale si orezul, se pune tonul la scurs. Se taie ceapa si usturoiul marunt. Dupa ce au fiert ouale, se lasa in apa rece sa se decojeasca mai usor, iar orezul fiert se strecoara bine. Dupa ce s-a racorit orezul se amesteca cu maioneza, smantana, maslinele feliate, ceapa, usturoiul si tonul. Se potriveste gustul de sare si piper si se adauga o lingura de lamaie proaspat stoarsa. Somonul se taie fasii. Din compozitia de orez se fac chiftelute care se invelesc cu cate o fasie de somon. Peste fiecare canapea se aseaza cate o jumatate de ou. Se decoreaza cu ceapa verde si marar(am avut la congelator). Se dau la rece inainte de servire. Se mananca dintr-o inghititura! Delicioase! :-)
Reteta trimisa de liana10.