Supe si ciorbe
Pagina 12 din 13
Astazi iti recomandam (inca) o specialitate care iti lasa gura apa... Ciorba de pui a la grec nu iti va lua, ca timp de preparare, mai mult de 35 de minute, plus timpul de fierbere, insa iti garantez ca o vei manca in mult mai putin timp de atat!... Se fierbe cu foarte multe legume (morcovi,...
Reteta de baza poate fi modificata dupa gustul tau. De exemplu, se pot adauga rosii proaspete sau din conserva impreuna cu zeama, pentru aroma si culoare; de asemenea, se pot adauga cartofi taiati felii, pastarnac, napi sau alte legume ce pot fi pastrate iarna, pentru un gust deosebit. Putin...
Buna la gust si nutritiva, aceasta supa este deosebita. Amestecand cu mixerul fasolea alba, prazul, ceapa si telina vei obtine un piure, la care, adaugand lapte, va rezulta o supa-crema delicioasa. Se serveste cu crutoane sau paine si salate din verdeturi. Pofta buna!
Ingrediente si...
Frunzele impreuna cu condimentele, otetul si, bineinteles, sarea de mare si piperul sunt ingredientele care dau savoarea mancarurilor. Aceasta supa are un gust deosebit datorita patrunjelului proaspat, cimbrului, rozmarinului, maghiranului si tarhonului. Servita impreuna cu cateva felii de...
Desi nu se face rapid, aceasta supa este simplu de preparat; cel mai mult dureaza pana ce se inmoaie lintea. Aceasta supa este si decorativa, efectul fiind datorat imaginii spanacului si a lintei plutind in supa de tomate. Este plina de proteine si vitamine. Se serveste cu paine de cereale si...
Anghinarea are un continut scazut in calorii, dar are potasiu, vitamina A, calciu, fier si proteine. Anghinarea se poate gasi tot timpul anului si poate fi tinuta cateva zile la frigider. Miezul ei poate fi proaspat sau congelat. Capatul, respectiv bulbii sunt conservati. Aceasta supa are aroma...
Aceasta supa se face de obicei din cartofi, praz si smantana. Se poate servi calda sau rece si, in mod traditional, se serveste garnisita cu partea verde a usturoiului tocata marunt. In aceasta reteta, morcovii, prazul si cartofii sunt combinati cu lapte. Se serveste cu batoane de paine presarate...
Vrei nu vrei, o supa sau o ciorba tot trebuie sa gatesti pentru membrii familiei tale. Te gandesti sa mai experimentezi putin si sa incerci si alte retete. Iata o reteta ideala pentru un pranz delicios. Crema de pui se poate "drege" si cu smantana batuta cu 2 oua si 1 lingurita de faina. In acest...
Stim ca este deja mult prea cald pentru mancarea gatita, dar iti oferim o reteta de supa usoara si plina de nutrienti. Bogata in vitamina A, molura (anason-dulce sau chimen-dulce) contine calciu, fosfor si potasiu. Poate fi folosita la prepararea salatelor de cruditati sau gatita in supe....
Iti poti aduce aminte de vara si de savoarea unui pranz rapid cu aceasta supa rece de tomate si busuioc. Rosiile sunt recunoscute pentru vitaminele pe care le contin si pentru gustul dulce acrisor. Supa se serveste cu paine prajita. Pofta buna va uram!
Ingrediente:
1 ceapa mica, taiata...
E prea cald afara si inca nu te obisnuiesti cu mancarea gatita, servita calda... Parca tot o salata e mai buna, mai hranitoare decat o ciorba sau o tocanita. Alternativa noastra de astazi nu este insa o salata, ci o supa "Minestrone", pe baza de legume, aromata, savuroasa si... usoara!...
Este o reteta recomandata ca dieta pentru cei cu tendinte de ingrasare. Ingredientele sunt pentru 2 portii si o portie cuprinde 118 calorii.
Ingrediente: 200 g. oase de porc, 100 g. morcovi, 40 g. ceapa, 60 g. albitura, 60 g. telina, 30 g. orez, 10 ml. otet, sare, tarhon.
Mod de prepare: Se...
Va propunem azi o supa cu fructe de sezon, pe care le puteti culege dincurtea prietenilor de la tara sau sa le cumparati din piata. Incercatisupa de mere si nu o sa va para rau. Ingrediente: Aripile, spatele, ficatul si pipota de la 1-2 pui, 5-6 mere, 1 galbenusde ou, 1 cana de smantana, 1...
O ciorbita este oricand binevenita pentru toata lumea, chiar si cei care nu agreaza acest fel de mancare. Reteta pe care o propunem este pentru cei carora le plac mancarurile cu afumatura. Ingrediente: 2 rasoale de porc afumate, 3-4 rosii, 1 ceapa, 1 morcov, 1 pastarnac, leustean, 1 ardei gras,...
Supa de fasole din Bogyiszlo - Bogyiszloi nagybableves
Zona Transdanubia de mijloc
Adauga la favorite
Ingrediente pentru 5 portii:
200 g fasole boabe mari
un ardei verde din "Bogyiszlo"
100 g radacina de patrunjel
40 g faina
"csipetke" (zdrente) - bucatele rupte cu degetele din foaie de taitei,
cat unghia de mare
o ceapa rosie
morcovi
20 g untura
sare dupa gust...
Legumele sunt produse vegetale foarte apreciate in alimentatie pentruvaloarea lor nutritiva. Supele din zarzavat se recomanda cu deosebirepersoanelor suferinde de stomac, ele fiind usor digerabile, si celor cucirculatia sanguina defectuoasa. Ingrediente : 3 morcovi, 2 radacini patrunjel, 2...
Ingrediente : 2 cepe, 2 morcovi, = telina, 2 radacini de patrunjel,1 pastarnac, 2 ardei grasi, 2-3 cartofi, 2-3 rosii, 2 fire praz, 100g. ulei, = litri apa, 1 litru zeama de varza, 1 lingurita sare, piper,verdeata. Mod de preparare : Se curata zarzavatul, se spala si se pune intr-o oala cuapa...
Ingrediente : 2 litri apa, 1 litru bors, zarzavat de supa, 500 g. fasolegrasa, verdeata, 1 ardei gras, 3 rosii mijlocii, sare. Mod de preparare : Intr-o oala cu apa clocotita, se pun la fiert un morcov,un patrunjel si o ceapa taiata marunt. Se adauga fasolea taiata in bucati,verdeata, cozi de...
Aceasta mancare, peste tot in lume este cunoscuta, ca fiind
ungureasca. Cuvantul gulas in maghiara si astazi inseamna "pastor de
vite". Pe vremuri aceasta mancare a fost numita carne de gulas, adica
carne care este pregatita de pastorul de vite. Prima descriere detaliata
a prepararii dateaza...
Ingrediente pentru 5 portii:
2 kg crap
30 g boia dulce
300 g ceapa
sare
250 g ardei gras
ardei iute
Pregatire:
Crapul se curata, se taie fileuri, se cresteaza, se sareaza si se
pastreaza. Ceapa se taie rondele, iar ardeiul si rosiile in bucati
potrivite.
Preparare:...