Ciorba dulce cu afumatura
O ciorbita este oricand binevenita pentru toata lumea, chiar si cei care nu agreaza acest fel de mancare. Reteta pe care o propunem este pentru cei carora le plac mancarurile cu afumatura.
Ingrediente: 2 rasoale de porc afumate, 3-4 rosii, 1 ceapa, 1 morcov, 1 pastarnac, leustean, 1 ardei gras, 2 cesti de orez
Mod de preparare:
Rasoalele se spala si se taie in bucati. Intr-o oala de 5-6 l se pun la fiert, cu putina sare, ceapa, morcovul, pastarnacul si ardeiul tocate marunt. Cand au dat in clocot, se pun bucatile de carne si se lasa sa fiarba la foc incet. Se spumeaza cu grija. Cand carnea este fiarta, se adauga orezul bine spalat si rosiile date pe razatoare. Se lasa sa clocoteasca panafierb si se pune leusteanul tocat marunt. Se potriveste de sare. Se mananca fierbinte, cu ardei iute.
Ingrediente: 2 rasoale de porc afumate, 3-4 rosii, 1 ceapa, 1 morcov, 1 pastarnac, leustean, 1 ardei gras, 2 cesti de orez
Mod de preparare:
Rasoalele se spala si se taie in bucati. Intr-o oala de 5-6 l se pun la fiert, cu putina sare, ceapa, morcovul, pastarnacul si ardeiul tocate marunt. Cand au dat in clocot, se pun bucatile de carne si se lasa sa fiarba la foc incet. Se spumeaza cu grija. Cand carnea este fiarta, se adauga orezul bine spalat si rosiile date pe razatoare. Se lasa sa clocoteasca panafierb si se pune leusteanul tocat marunt. Se potriveste de sare. Se mananca fierbinte, cu ardei iute.