Cauta in 21.435 retete

Supă cremă de mazăre cu pancetta

Mazărea conține o mulțime de vitamine, minerale și nutrienți benefici pentru organism, de aceea ar trebui să o consumăm mai des. Dar în afară de clasica mâncare de mazăre cu carne, pe care o pregăteau și mamele sau bunicile noastre, bucătăria noastră tradițională nu include prea multe preparate cu această legumă. O variantă foarte simplă și gustoasă de a consuma mazăre mai des este supa cremă. Iată o rețetă delicioasă de supă cremă de mazăre cu pancetta:

Ingrediente

1 litru de supă de pui
500 grame de mazăre congelată
4 felii foarte subțiri de pancetta
frunze proaspete de tarhon
sare după gust

Mod de preparare

Dificultate: usoara · Timp preparare: 30 de minute · Nr. porţii: 4

Încălzește supă de pui într-o crtiță, până când începe să fiarbă.
Adaugă mazărea și lasă la fiert timp de două minute sau până când mazărea s-a înmuiat puțin.
Adaugă frunzele de tarhon și sarea.
Pune amestecul de mazăre și supă într-un blender și amestecă timp de câteva secunde, până când supa devine cremoasă.
Toarnă supa în cratiță și puen cratița pe aragaz, la foc mic, pentru a o menține caldă.
Încinge o tigaie nonaderentă, fără să adaugi ulei.
Așază feliile de pancetta în tigaie și lasă-le timp de unu sau două minute, până când devin crocante.
Pentru a servi, pune supa în boluri, apoi rupe feliile crocante de pancetta în bucățele și presară-le deasupra supei. 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod