Rețetă de post. Supă cremă de morcovi cu ghimbir
În zilele friguroase de iarnă, o supă fierbinte și consistentă te ajută să te încălzești și îți oferă o stare plăcută. Iar o supă cremă de morcovi este opțiunea perfectă dacă vrei un preparat de post, delicios și hrănitor. Iată cum se prepară:
Ingrediente
1,3 kg morcovi, curățați și tocați
1 ceapă, tăiată felii subțiri
2 linguri cu ulei de măsline
6 căni cu supă de legume
o bucățică de 2,5 cm de ghimbir, curățat
coriandru proaspăt sau pătrunjel
1/4 cană cu semințe decojite de dovleac
sare și piper după gust
Mod de preparare
Într-o oală medie, încinge uleiul de măsline la foc mediu.
Adaugă morcovii și ceapa, asezonează cu sare și piper, apoi sotează până când ceapa s-a înmuiat, aproximativ cinci minute.
Adaugă ghimbirul și mai sotează încă un minut.
Adaugă supa de legume și lasă la fiert la foc mare până începe să clocotească.
Redu apoi focul și lasă să fiarbă încet până când morcovii s-au înmuiat, aproximativ 20 de minute.
Pune supa în blender, în câteva serii dacă nu încape tot conținutul, și mixează până obții o cremă fină.
Mai poți folosi un blender vertical, cu ajutorul căruia să mixezi direct în oală.
Pune supa în boluri și presară frunze tocate de pătrunjel sau coriandru și câteva semințe de dovleac.