Supa rece de tomate si busuioc
Iti poti aduce aminte de vara si de savoarea unui pranz rapid cu aceasta supa rece de tomate si busuioc. Rosiile sunt recunoscute pentru vitaminele pe care le contin si pentru gustul dulce acrisor. Supa se serveste cu paine prajita. Pofta buna va uram!
Ingrediente:
1 ceapa mica, taiata in patru
2 catei mari de usturoi, taiati in patru
4 rosii mari
1 1/2 cana suc de rosii (bulion)
1 cana de apa
1 lingura otet (aromat (de vin)
1/2 ceasca busuioc proaspat, taiat
sos condimentat de ardei gras (optional)
sare de mare si piper dupa gust
2 linguri de busuioc proaspat, tocat
Mod de preparare:
1. Se pun ceapa si usturoiul intr-un vas si se amesteca cateva secunde cu mixerul.
2. Se taie rosiile in bucati si se adauga impreuna cu sucul de rosii in vas. Se amesteca cu mixerul pana cand amestecul devine ca un piure.
3. Se adauga restul de ingrediente, in afara celor doua linguri de busuioc, si se amesteca in continuare cu mixerul. Se pune compozitia intr-un vas mare si se pune la rece, amestecand din cand in cand.
4. Se toarna supa in boluri racite, in prealabil, si se presara peste fiecare portie cate o jumatate de lingura de busuioc tocat.
Se obtin 4 portii.
1 portie contine: 55 calorii; 2 g proteine; 12 g carbohidrati; 0,5 g grasimi; 0 mg colesterol; 20 mg sodiu (fara cel din sare).
Ingrediente:
1 ceapa mica, taiata in patru
2 catei mari de usturoi, taiati in patru
4 rosii mari
1 1/2 cana suc de rosii (bulion)
1 cana de apa
1 lingura otet (aromat (de vin)
1/2 ceasca busuioc proaspat, taiat
sos condimentat de ardei gras (optional)
sare de mare si piper dupa gust
2 linguri de busuioc proaspat, tocat
Mod de preparare:
1. Se pun ceapa si usturoiul intr-un vas si se amesteca cateva secunde cu mixerul.
2. Se taie rosiile in bucati si se adauga impreuna cu sucul de rosii in vas. Se amesteca cu mixerul pana cand amestecul devine ca un piure.
3. Se adauga restul de ingrediente, in afara celor doua linguri de busuioc, si se amesteca in continuare cu mixerul. Se pune compozitia intr-un vas mare si se pune la rece, amestecand din cand in cand.
4. Se toarna supa in boluri racite, in prealabil, si se presara peste fiecare portie cate o jumatate de lingura de busuioc tocat.
Se obtin 4 portii.
1 portie contine: 55 calorii; 2 g proteine; 12 g carbohidrati; 0,5 g grasimi; 0 mg colesterol; 20 mg sodiu (fara cel din sare).