Ciorba de zarzavat cu zeama de varza
Ingrediente: 2 cepe, 2 morcovi, = telina, 2 radacini de patrunjel,1 pastarnac, 2 ardei grasi, 2-3 cartofi, 2-3 rosii, 2 fire praz, 100g. ulei, = litri apa, 1 litru zeama de varza, 1 lingurita sare, piper,verdeata.
Mod de preparare: Se curata zarzavatul, se spala si se pune intr-o oala cuapa la foc (fara cartofi). Se pastreaza un morcov, care se taie in feliisubtiri. Daca zarzavatul este bine fiert, se trece prin sita si se asazaoala din nou la foc. Cand ciorba clocoteste, se adauga cartofii curatati,spalati si taiati in cubulete, la fel si morcovul, care a fost oparit sitaiat subtire. Dupa ce au fiert 15-20 de minute, se pun rosiile curatatede pielite si samburi si taiate in felii subtiri. Cand ciorba clocoteste,se adauga zeama de varza fiarta separat cu o ceapa si spumata. Dupa ces-a tras dupa foc, pe deasupra se presara marar si patrunjel tocata fin.
Mod de preparare: Se curata zarzavatul, se spala si se pune intr-o oala cuapa la foc (fara cartofi). Se pastreaza un morcov, care se taie in feliisubtiri. Daca zarzavatul este bine fiert, se trece prin sita si se asazaoala din nou la foc. Cand ciorba clocoteste, se adauga cartofii curatati,spalati si taiati in cubulete, la fel si morcovul, care a fost oparit sitaiat subtire. Dupa ce au fiert 15-20 de minute, se pun rosiile curatatede pielite si samburi si taiate in felii subtiri. Cand ciorba clocoteste,se adauga zeama de varza fiarta separat cu o ceapa si spumata. Dupa ces-a tras dupa foc, pe deasupra se presara marar si patrunjel tocata fin.