Supa de fasole din Bogyiszlo - Bogyiszloi nagybableves Zona Transdanubia de mijloc
Ingrediente pentru 5 portii:
200 g fasole boabe mari
un ardei verde din "Bogyiszlo"
100 g radacina de patrunjel
40 g faina
"csipetke" (zdrente) - bucatele rupte cu degetele din foaie de taitei, cat unghia de mare
o ceapa rosie
morcovi
20 g untura
sare dupa gust
Pregatire:
Fasolea se lasa la inmuiat 12 ore, legumele curatate se taie rondele, ceapa marunt, iar ardeiul fara cotor in cubulete.
Preparare:
Fasolea se pune la fiert in apa sarata, cand este pe jumatate fiarta se adauga legumele si ceapa. Cand s-a fiert se ingroasa cu rantas cu boia, se fierbe din nou si se serveste cu "csipetke" fierte separat.
> Articol
200 g fasole boabe mari
un ardei verde din "Bogyiszlo"
100 g radacina de patrunjel
40 g faina
"csipetke" (zdrente) - bucatele rupte cu degetele din foaie de taitei, cat unghia de mare
o ceapa rosie
morcovi
20 g untura
sare dupa gust
Pregatire:
Fasolea se lasa la inmuiat 12 ore, legumele curatate se taie rondele, ceapa marunt, iar ardeiul fara cotor in cubulete.
Preparare:
Fasolea se pune la fiert in apa sarata, cand este pe jumatate fiarta se adauga legumele si ceapa. Cand s-a fiert se ingroasa cu rantas cu boia, se fierbe din nou si se serveste cu "csipetke" fierte separat.
> Articol