Retete unguresti
Daca auziti de Ungaria, ce imagine ii asociati prima data? Poate gulasul,
nu? Ei bine, va prezentam si alte retete, din diferite regiuni ale
Ungariei pentru a descoperi varietatea bucatariei maghiare si mancarurile
tipic regionale. Va veni curand si randul gulasului.
O serie de documente dovedesc faptul ca ospitalierii stramosi ai ungurilor au considerat placerile gastronomice ale mesei intinse elementul principal al primirii musafirilor. Pentru ei nu a constituit o problema prepararea alimentelor, deoarece pamanturile roditoare ale tarii au produs o varietate larga de legume, fructe si condimente. Diferitele obiceiuri populare ale regiunilor au imbogatit mancarurile cu cate o nuanta suplimentara de gust.
Supe si ciorbe
> Supa de peste pentru mahmuri
> Supa porcarilor din Cserta
> Supa de fasole din Bogyiszlo
> Supa de peste Maria (Balatonmaria)
> Supa de miel cu tarhon din Sarpilis
> Supa din Zselic
> Supa rece de vin de Tokaj
> Supa cu "bocceluta" din Szalka
> Supa de peste ca pe malurile Tisei
> Supa cu smantana din Mako
> Supa macelarului din Tape
> Supa pescareasca de crap a la Szeged
Felul doi
> Gulas la ceaun
> Cocteil de pui din Sasad - Sasadi szarnyaskoktel
> Piept de curcan umplut a la Buda - Budai toltott pulykamell
> Friptura la gratar umpluta cu broccoli a la Buda - Budai toltott rostelyos brokkolival
> Medalioane a la Budavar - Sertesermek Budavari modra
> Tochitura din Vizivaros - Vizivarosi apropecsenye
> Muschi de vita a la Budapest
> Papricas unguresc de vita (Marhaporkolt)
> Papricasul de crap al morarului
> Pui cu vin din Fehervar
> Varza cu vin din Tihany
> Gustari delicioase din Balatonfured
> Prune uscate cu vin rosu
> Stiuca umpluta a la Szekszard
> Sarmale din Ormansag
> Ghiveciul balaurului
> File de somn a la Bakony
> Salate unguresti din diferite zone
> Fripturi in stil unguresc
Deserturi
> Rigo Jancsi
> Gerbeaud cu miere
> Placinta cu branza din Buda
> Clatite in maniera Insulei Margit
> Placinta cu mere din Taban
> Gogosi cu piersici din Barbacs
> Galusca ungureasca din Lebeny
> Strudel cu dovleac si mac din Orseg
> Placinta de nunta din Mezoseg
> Strudel din Somlo
> Tort de mac din Hajdusag
> Cremsnit cu visine a la Tisa
O serie de documente dovedesc faptul ca ospitalierii stramosi ai ungurilor au considerat placerile gastronomice ale mesei intinse elementul principal al primirii musafirilor. Pentru ei nu a constituit o problema prepararea alimentelor, deoarece pamanturile roditoare ale tarii au produs o varietate larga de legume, fructe si condimente. Diferitele obiceiuri populare ale regiunilor au imbogatit mancarurile cu cate o nuanta suplimentara de gust.
Supe si ciorbe
> Supa de peste pentru mahmuri
> Supa porcarilor din Cserta
> Supa de fasole din Bogyiszlo
> Supa de peste Maria (Balatonmaria)
> Supa de miel cu tarhon din Sarpilis
> Supa din Zselic
> Supa rece de vin de Tokaj
> Supa cu "bocceluta" din Szalka
> Supa de peste ca pe malurile Tisei
> Supa cu smantana din Mako
> Supa macelarului din Tape
> Supa pescareasca de crap a la Szeged
Felul doi
> Gulas la ceaun
> Cocteil de pui din Sasad - Sasadi szarnyaskoktel
> Piept de curcan umplut a la Buda - Budai toltott pulykamell
> Friptura la gratar umpluta cu broccoli a la Buda - Budai toltott rostelyos brokkolival
> Medalioane a la Budavar - Sertesermek Budavari modra
> Tochitura din Vizivaros - Vizivarosi apropecsenye
> Muschi de vita a la Budapest
> Papricas unguresc de vita (Marhaporkolt)
> Papricasul de crap al morarului
> Pui cu vin din Fehervar
> Varza cu vin din Tihany
> Gustari delicioase din Balatonfured
> Prune uscate cu vin rosu
> Stiuca umpluta a la Szekszard
> Sarmale din Ormansag
> Ghiveciul balaurului
> File de somn a la Bakony
> Salate unguresti din diferite zone
> Fripturi in stil unguresc
Deserturi
> Rigo Jancsi
> Gerbeaud cu miere
> Placinta cu branza din Buda
> Clatite in maniera Insulei Margit
> Placinta cu mere din Taban
> Gogosi cu piersici din Barbacs
> Galusca ungureasca din Lebeny
> Strudel cu dovleac si mac din Orseg
> Placinta de nunta din Mezoseg
> Strudel din Somlo
> Tort de mac din Hajdusag
> Cremsnit cu visine a la Tisa