Supa porcarilor din Cserta - Cserta menti kanaszleves
Zona Transdanubia de Vest
Ingrediente pentru 4 portii:
200 g morcovi
2 linguri untura
100 g patrunjel
50 g slanina afumata
5 teline
1 ceapa rosie
4 ciuperci "painisoara-hulubita"
sare, piper macinat, faina
Pregatire:
Legumele se curata, ciuperciile se taie cubulete iar slanina fin, ceapa se da prin razatoare.
Preparare:
In jumatate din cantitatea de untura se caleste ceapa si legumele, se stinge cu 1,5 l apa, se sareaza, se pipereaza si se fierbe. Cand e gata, din untura ramasa si faina se prepare rantas alb, cu care se ingroasa supa strecurata. Devine mai gustoasa cu cubulete de slanina prajite si untura proprie. Se serveste cu perisoare din carne.
> Articol
200 g morcovi
2 linguri untura
100 g patrunjel
50 g slanina afumata
5 teline
1 ceapa rosie
4 ciuperci "painisoara-hulubita"
sare, piper macinat, faina
Pregatire:
Legumele se curata, ciuperciile se taie cubulete iar slanina fin, ceapa se da prin razatoare.
Preparare:
In jumatate din cantitatea de untura se caleste ceapa si legumele, se stinge cu 1,5 l apa, se sareaza, se pipereaza si se fierbe. Cand e gata, din untura ramasa si faina se prepare rantas alb, cu care se ingroasa supa strecurata. Devine mai gustoasa cu cubulete de slanina prajite si untura proprie. Se serveste cu perisoare din carne.
> Articol