Supa cu smantana din Mako - Makoi tejfolos vagott leves Regiunea Del-Alfold (Sudul Pustei)
Ingrediente pentru 5 portii:
250 g cazaturi de carne de porc
o ceapa
250 g cartofi
o lamaie
40 g faina
o foaie de dafin
40 g untura
1 ou
1,5 l supa de oase
50 ml smantana
sare, boia dulce, piper macinat
Pregatire:
Ceapa se toaca marunt, carnea, cartofii se taie cubulete, lamaia se stoarce.
Preparare:
Peste ceapa prajita in untura se adauga carnea, se fierbe inabusit, se amesteca cu boia dulce, se stinge cu supa de oase, se adauga cartofi, se condimenteaza cu sare, suc de lamaie, piper, mustar si se fierbe. Se ingroasa cu rantas, se adauga smantana si se da un clocot. Se serveste cu oua fierte taiate cubulete.
250 g cazaturi de carne de porc
o ceapa
250 g cartofi
o lamaie
40 g faina
o foaie de dafin
40 g untura
1 ou
1,5 l supa de oase
50 ml smantana
sare, boia dulce, piper macinat
Pregatire:
Ceapa se toaca marunt, carnea, cartofii se taie cubulete, lamaia se stoarce.
Preparare:
Peste ceapa prajita in untura se adauga carnea, se fierbe inabusit, se amesteca cu boia dulce, se stinge cu supa de oase, se adauga cartofi, se condimenteaza cu sare, suc de lamaie, piper, mustar si se fierbe. Se ingroasa cu rantas, se adauga smantana si se da un clocot. Se serveste cu oua fierte taiate cubulete.