Supa de peste ca pe malurile Tisei
Ingrediente pentru 6 portii:
1,5 kg peste asortat
o rosie mare
100 g ceapa rosie
2 ardei grasi
2 ardei iuti (cireasa)
2 cartofi
100 g taitei in forma de patratele
30 g boia dulce
Pregatire:
Se curata pestele, se taie bucati si se pune intr-o oala. Ardeii grasi fara cotor se taie rondele, rosiile se decojesc, se curata de samburi si se taie in bucati, cartofii se taie cubulete.
Preparare:
Rosiile, ardeii grasi, cartofii, ceapa se adauga in oala in care s-au introdus bucatile de peste, se condimenteaza cu sare, ardeii iuti, boia, se toarna apa si se fierbe 40 minute. Dupa fierbere se scot bucatiile de peste, se strecoara si in supa se adauga taiteii si se fierb. Pestele se repune in supa si se serveste.
1,5 kg peste asortat
o rosie mare
100 g ceapa rosie
2 ardei grasi
2 ardei iuti (cireasa)
2 cartofi
100 g taitei in forma de patratele
30 g boia dulce
Pregatire:
Se curata pestele, se taie bucati si se pune intr-o oala. Ardeii grasi fara cotor se taie rondele, rosiile se decojesc, se curata de samburi si se taie in bucati, cartofii se taie cubulete.
Preparare:
Rosiile, ardeii grasi, cartofii, ceapa se adauga in oala in care s-au introdus bucatile de peste, se condimenteaza cu sare, ardeii iuti, boia, se toarna apa si se fierbe 40 minute. Dupa fierbere se scot bucatiile de peste, se strecoara si in supa se adauga taiteii si se fierb. Pestele se repune in supa si se serveste.