Supa rece de vin de Tokaj - Tokaji hideg borleves Nord - Estul Ungariei
Ingrediente pentru 5 portii:
300 ml vin de Tokaj
1 lamaie
500 ml vin alb sec
150 ml de frisca
5 galbenusuri
5 cuisoare
100 g zahar
putina scortisoara intreaga
15 boabe de struguri
Pregatire:
Cu ajutorul unui tel se bat 50 ml vin alb cu 3 galbenusuri de ou. Restul de vin alb, 150 ml apa condimentata cu scortisoara, cuisoare, coaja de lamaie si zahar se fierb, se toarna apoi galbenusurile cu vin. Restul de 2 galbenusuri se freaca cu frisca si se adauga la vinul fiert condimentat. Luand de pe foc se raceste, se introduc boabele de struguri si se serveste rece.
300 ml vin de Tokaj
1 lamaie
500 ml vin alb sec
150 ml de frisca
5 galbenusuri
5 cuisoare
100 g zahar
putina scortisoara intreaga
15 boabe de struguri
Pregatire:
Cu ajutorul unui tel se bat 50 ml vin alb cu 3 galbenusuri de ou. Restul de vin alb, 150 ml apa condimentata cu scortisoara, cuisoare, coaja de lamaie si zahar se fierb, se toarna apoi galbenusurile cu vin. Restul de 2 galbenusuri se freaca cu frisca si se adauga la vinul fiert condimentat. Luand de pe foc se raceste, se introduc boabele de struguri si se serveste rece.