Supa din Zselic - Zselici leves
Ingrediente pentru 10 portii:
150 g ficat de pasare
o legatura patrunjel verde
150 g carne de vita
o legatura de marar
150 g carne de porc
o ceapa rosie
500 g oase de porc
300 ml smantana
100 g morcovi
40 g sare
100 g radacina de patrunjel
piper macinat
100 g ciuperci
80 g untura
120 g faina
Pregatire:
Din oase se fierbe o supa de oase, carnea de porc si de vita, legumele se taie cubulete, ficatul de pasare si ceapa se toaca marunt iar patrunjelul verde si mararul se toaca fin, ciupercii se taie felii.
Preparare:
Se prajeste ceapa in untura, se adauga carnea continuand prajirea, se sareaza, se pipereaza si se adauga putina supa de oase si se fierbe inabusit. Se completeaza cu supa de oase, se adauga ciuperciile, ficatul, mararul, patrunjelul verde, se ingroasa cu rantas alb, se fierbe si se finiseaza cu smantana. Se serveste cu galuste de chifla.
150 g ficat de pasare
o legatura patrunjel verde
150 g carne de vita
o legatura de marar
150 g carne de porc
o ceapa rosie
500 g oase de porc
300 ml smantana
100 g morcovi
40 g sare
100 g radacina de patrunjel
piper macinat
100 g ciuperci
80 g untura
120 g faina
Pregatire:
Din oase se fierbe o supa de oase, carnea de porc si de vita, legumele se taie cubulete, ficatul de pasare si ceapa se toaca marunt iar patrunjelul verde si mararul se toaca fin, ciupercii se taie felii.
Preparare:
Se prajeste ceapa in untura, se adauga carnea continuand prajirea, se sareaza, se pipereaza si se adauga putina supa de oase si se fierbe inabusit. Se completeaza cu supa de oase, se adauga ciuperciile, ficatul, mararul, patrunjelul verde, se ingroasa cu rantas alb, se fierbe si se finiseaza cu smantana. Se serveste cu galuste de chifla.