Supa cu "bocceluta" din Szalka (Mateszalka) Regiunea Tiszato (lacul Tiszei)
Ingrediente pentru 5 portii:
250 g ciolan de vita
300 g faina
250 g carne de pui
2 oua
200 g morcovi
500 g ciuperci
100 g radacina de patrunjel
o legatura patrunjel verde
100 g gulie
sare, condiment Delikat
50 g telina
Pragatire:
Legumele se curata, se lasa intregi, ciupercii curatate se taie felii iar patrunjelul verde marunt.
Technica prepararii:
Carnea de vita se pune la fiert in apa rece cu sare, cand s-a fiert pe jumatate se adauga carnea de pui si legumele si se continua fierberea la foc mic. Se scot bucatiile de carne, puiul se dezoseaza si carnurile se taie cubulete si se toaca. Se condimenteaza cu sare, piper, verdeata de patrunjel, se leaga compozitia cu ou. Aluatul preparat din faina, celalalt ou si putina sare se intinde si se taie in patratele cu latura de 3cm, se umplu cu umplutura de carne, se formeaza boccelute si se fierb in supa de carne strecurata. Se serveste fierbinte, impreuna cu legumele.
250 g ciolan de vita
300 g faina
250 g carne de pui
2 oua
200 g morcovi
500 g ciuperci
100 g radacina de patrunjel
o legatura patrunjel verde
100 g gulie
sare, condiment Delikat
50 g telina
Pragatire:
Legumele se curata, se lasa intregi, ciupercii curatate se taie felii iar patrunjelul verde marunt.
Technica prepararii:
Carnea de vita se pune la fiert in apa rece cu sare, cand s-a fiert pe jumatate se adauga carnea de pui si legumele si se continua fierberea la foc mic. Se scot bucatiile de carne, puiul se dezoseaza si carnurile se taie cubulete si se toaca. Se condimenteaza cu sare, piper, verdeata de patrunjel, se leaga compozitia cu ou. Aluatul preparat din faina, celalalt ou si putina sare se intinde si se taie in patratele cu latura de 3cm, se umplu cu umplutura de carne, se formeaza boccelute si se fierb in supa de carne strecurata. Se serveste fierbinte, impreuna cu legumele.