Supa de peste pentru mahmuri - Korhely halaszle Supa de peste pentru mahmuri - Korhely halaszle Regiunea Budapestei
Ingrediente pentru 4 portii:
900 g crap fara cap si coada
20 g sare
200 g lapti si icre de crap
20 g boia de ardei
500 g cap de crap
10 g ardei iute (cireasa)
250 g ceapa rosie
l lamaie
150 ml smantana
1 foaie de dafin
Pregatire:
Ceapa se taie rondele, crapul fara cap si coada se taie felii, se spala capul de crap, laptii si icrele, lamaia se taie in doua, o jumatate se stoarce si cealalta jumatate se taie in felii.
Preparare:
Ceapa si capul de crap se pun in apa, se adauga sare si boia (paprika) si se fierbe timp de o ora. Dupa fierbere se pun feliile de peste, iar dupa 10 minute se adauga laptii si icrele de peste si se mai fierbe 5 minute. Feliile de peste se scot cu o paleta strecuratoare, se dezoseaza si se pun deoparte. Supa se strecoara si se completeaza pana la 1,5 l cu apa, se condimenteaza cu foaia de dafin, suc de lamaie, se mai fierbe 5 minute, se toarna smantana. Se adauga feliile de peste, ardeiul iute, feliile de lamaie si se da un clocot.
Se pune pe masa intr-un ceaun sub care arde o flacara pentru ca ciorba de peste sa ramana fierbinte.
> Articol
900 g crap fara cap si coada
20 g sare
200 g lapti si icre de crap
20 g boia de ardei
500 g cap de crap
10 g ardei iute (cireasa)
250 g ceapa rosie
l lamaie
150 ml smantana
1 foaie de dafin
Pregatire:
Ceapa se taie rondele, crapul fara cap si coada se taie felii, se spala capul de crap, laptii si icrele, lamaia se taie in doua, o jumatate se stoarce si cealalta jumatate se taie in felii.
Preparare:
Ceapa si capul de crap se pun in apa, se adauga sare si boia (paprika) si se fierbe timp de o ora. Dupa fierbere se pun feliile de peste, iar dupa 10 minute se adauga laptii si icrele de peste si se mai fierbe 5 minute. Feliile de peste se scot cu o paleta strecuratoare, se dezoseaza si se pun deoparte. Supa se strecoara si se completeaza pana la 1,5 l cu apa, se condimenteaza cu foaia de dafin, suc de lamaie, se mai fierbe 5 minute, se toarna smantana. Se adauga feliile de peste, ardeiul iute, feliile de lamaie si se da un clocot.
Se pune pe masa intr-un ceaun sub care arde o flacara pentru ca ciorba de peste sa ramana fierbinte.
> Articol