Supe si ciorbe
Pagina 5 din 13
Conopida este anticangerigenă şi un bun detoxifiant al organismului. Este o legumă ideală pentru cei care vor să slăbească pentru că nu are multe calorii şi grăsimi.
Pentru patru portii folosesc 500 g fasole cu bobul mic. O pun la inmuiat pentru cateva ore, pentru a scurta fierberea. Fierb fasolea schimband de trei ori apa. Nu adaug niciodata apa rece pentru procesul de fierbere. Fasolea trebuie sa fiarba la foc mic, timp indelungat ,cu vasul acoperit. Ca...
Se spala rosiile si zarzavatul (afara de ardei) si se pun intr-o oala la foc. Cand totul este foarte bine fiert, se strecoara supa. Se incalzeste uleiul intr-un vas, se pune faina, se amesteca bine, se adauga un polonic de supa, lasand sa dea cateva clocote, dupa care se toarna in oala. Se da...
Spalam loboda in mai multe ape, apoi o oparim in apa fierbinte 1 minut si lasam sa se raceasca. Tocam legumele marunt - ceapa verde, dovlecelul, cartoful, ardeiul, morcovul si telina si le calim putin in ulei. Apoi adaugam apa (2 l) si lasam sa fiarba. Cand a inceput apa sa fiarba, adaugam 2...
Dupa ce conopida a fost spalata, sunt indepartate cotoarele groase. Se pune la fiert impreuna cu cartofii, timp de 25 de minute. Se paseaza zarzavaturile si se adauga sarea si piperul. Faina se pune in uleiul incins si se amesteca pana cand faina capata o culoare galbuie. Apoi se adauga...
Fasolea se curata si se spala,se taie in bucatele mai mici.Punem fasolea in apa rece impreuna cu radacinoasele sa fiarba. Cand este fiarta se adauga sare dupa gust.Deasemeni pregatim separat un rantas(o prajeala) din ceapa tocata marunt ce se caleste in ulei,adaugam ardeiul taiat foarte...
Toate legumele curatate si spalate se pun la fiert.Adaugam si concentratul de supa. Cand toate legumele sunt fierte le scoatem cu o paleta le punem in blender si le pasa. Piureul de legume se pune in zeama in care au fiert . Potrivim de sare.Deasupra presaram patrunjel verde tocat,
1Se portioneaza pestele si se spala bine cu apa rece ,dupa ce au fost indepartea intestinele,urechile si inotatorele. In 2 l de apa se pune la fiert,ceapa taiata marunt,morcovul taiat marunt,ardeiul feliat ,radacina curatata de patrunjel si telina ,se dau prin razatoare,rosiile oparite se...
Se toaca marunt legumele si se pun la fiert. Se curata pestele si se taie bucatele.Eu am avut un peste mare de vreo 4 kg,dar am folosit doar jumatate,restul l-am prajit. Dupa ce s-au fiert legumele se adauga pestele, sucul de rosii,otetul,sare,piper si vegeta si se mai da in cateva clocote...
1. Cureti ceapa, o toci marunt si o calesti pana se inmoaie intr-o cratita cu untul topit. Adaugi castravetii taiati bucati, cartoful cubulete, supa de legume, asezonezi cu sare si piper dupa gust si fierbi pana cand se inmoaie legumele. 2. Scurgi zeama daca este prea multa, adaugi mararul,...
Ceapa se taie inele. Uleiul se încinge într-o cratiţă.Se căleşte ceapa, apoi se pun fulgii de migdale şi se mai lasă puţin pe foc. Se încorporează vinul, supa şi roşiile, apoi dafinul, se asezonează cu sare şi piper şi se lasă să fiarbă 20 de minute, la foc...
Zarzavatul se curata,se spala,se toaca cubulete,se da prin razatoare sau se taie pestisori si se pune la fiert in apa rece.Cand zarzavatul este patruns se adauga orezul ales si spalat foarte bine. Se curata pestele,se scoate osul amar de la cap,iar dupa ce a fost spintecat si s-au scos...
Se taie puiul in bucati nu prea mari ,se spala si se pune la fiert sa traga un clocot ,doua,dupa care aruncam apa si spalam carnea si o punem iar la fiert,adaugam ceapa tocata marunt,morcovul tocat marunt,ardeiul gras si gogosarul tocat ,apoi adaugam si cartofii taiati cuburi micute si lasam...
Am fiert carnea de pui in apa cu sare si dupa ce a facut spuma si am curatat-o, am adaugat si legumele tocate marunt, foile de dafin si piper. Inainte de final, am batut 2 galbenusuri si le-am amestecat cu zeama de la o jumatate de lamaie. Am turnat compozitia in ciorbita si am amestecat...
Spalam loboda in mai multe ape, apoi o oparim in apa fierbinte 1 minut si lasam sa se raceasca. Tocam legumele marunt - ceapa verde, dovlecelul, cartoful, ardeiul, morcovul si telina si le calim putin in ulei. Apoi adaugam apa (2 l) si lasam sa fiarba. Cand a inceput apa sa fiarba, adaugam 2...
Se curata legumele, se spala bine si se taie cubulete, apoi se pun intr-o oala cu 4-5 litri de apa clocotita si se lasa la fiert cam 15- 20 minute. In acest timp se fac galustele astfel: se sparge oul intr-un castron , se bate bine cu putina sare si se adauga bicarbonatul amestecand bine. se...
Pregatirea acestei ciorbite incepe de cu seara cand punem la inmuiat boabele de fasole. A doua zi schimbam apa la fasole si punem la fiert. Din cand in cand adunam cojitele care au cazut de pe boabe. La fiert eu schimb apa de 2-3 ori. Curatam, spalam, taiem in cubulete legumele si le adaugam...
Moi fasolea cateva ore, fierb cate 5 minute in 3-4 ape, apoi le fierb 20 minute in oala sub presiune, in care adaug un mrcov, o ceapa,o radacina de pastarnac. Separat calesc o ceapa, adaug radaciile fierte cu fasolea date pe razatoare, zeama in care au fiert legumele si o mana de taitei. Cand...
Carnea cumparata din supermarket este curata si taiata. O scoatem din punga si o spalam in cateva ape dupa care o punem la fiert circa 30 - 40 de minute. Separat curatam tot zarzavatul, il punem la fiert cam 45 de minute si apoi il pasam (eu una nu il pasez, il tai la o dimensiune de 2 cm)....
Rad sfecla pe razatoarea mare, o dau la fiert in apa rece cu sare si otet.Dupa 15 minute adaug ceapa,morcovul, ardeiul,telina,pastarnacul date pe razatoare sau pe robot. Separat fierb coastele afumate.Trebuie sa fiarba foarte bine,pana se poate dezosa usor.Cand legumele sunt fierte, adaug...