Cauta in 21.052 retete

CIORBA DE PESTE TARANEASCA

Ingrediente

Se poate folosi unul sau mai multe sortimente de peste Am folosit pentru aceasta ciorbita numai crap .La ciorba se foloseste si capatana si coada) 1 morcov 1 albitura 3 felii de telina 2 buc ardei gras 2 cepe 2 catei de usturoi pentru aroma sare,piper dupa gust 2 rosii 3-4 linguri cu orez 1-1,5 l bors sau se poate acri cu otet dupa gust leustean verde tarhon verde un galbenus de ou

Mod de preparare

Zarzavatul se curata,se spala,se toaca cubulete,se da prin razatoare sau se taie pestisori si se pune la fiert in apa rece.Cand zarzavatul este patruns se adauga orezul ales si spalat foarte bine. Se curata pestele,se scoate osul amar de la cap,iar dupa ce a fost spintecat si s-au scos intestinele,se spala repede fara a fi tinut prea mult in apa. Se taie bucati potrivite si cand zarzavatul si orezul sunt aproape fierte,se adauga borsul clocotit in prealabil, 2 catei de usturoi pentru aroma,rosiile tocate marunt si se potriveste de sare,piper.Cand clocoteste,se lasa focul mic, se adauga bucatile de peste si se lasa sa fiarba in functie de marimea bucatilor de peste pana se inmoaie si intra furculita foarte bine in carnea de peste.Cand a fiert pestele se adauga verdeata tocata marunt,galbenusul de ou batut si amestecat cu cateva linguri de zeama din ciorba pentru a ajunge la aceeasi temperatura (sa nu se taie) si se opreste focul. Ciorba se serveste calda sau rece dupa preferinta,cu mamaliguta si ardei iute. Se poate servi ciorba cu pestele in aceeasi farfurie sau zeama intr-o farfurie si pestele separat...

Reteta trimisa de tina6041.

Comentarii (3)

  • mihaela  pe 15 mar 2014, 01:44
    oare?

    imi explici te rog si mie ce este aceea "albitura"?!

  • raspuns mihaela  pe 22 mar 2014, 10:13
    banibanca.ro

    albitura = legume albe = telina, pastarnac, patrunjel radacina etc

  • claudia  pe 24 mar 2014, 17:03
    delicii

    Sunt inebunita dupa ciorba de peste defapt dupa peste am fost de 4 ori in Delta special poate poate m-oi satura vreodata!!Ciorba de peste eu o incep prin calirea usoara a legumelor si imi iese un deliciu iar de acrit cel mai mult o acresc cu otet asa am invatat la Dunare!!

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod