Bors de crap
Ingrediente
un crap mai mare,de cca 1kg(sau capatana si coada),o ceapa mare ,un morcov,5-6 rosii foarte coapte,un ardei gras,o radacina de patrunjel,o bucata radacina telina,1 l de bors,30 g orez,un ou,leustean verde,cateva fire de marar verde,sare
Mod de preparare
1Se portioneaza pestele si se spala bine cu apa rece ,dupa ce au fost indepartea intestinele,urechile si inotatorele. In 2 l de apa se pune la fiert,ceapa taiata marunt,morcovul taiat marunt,ardeiul feliat ,radacina curatata de patrunjel si telina ,se dau prin razatoare,rosiile oparite se curata de pielita si se taie marint sau se dau prin razatoare.Se fierbe zarzavatul cu un praf de sare cca. 25-30 minute dupa care se toarna si borsul si se mai lasa 5 minute sa clocoteasca,potrivim de sare dupa gust.Orezul spalat bine se adauga si el apoi si bucatile de peste.Se lasa sa fiarba la foc domol 10-15 minute dupa care oprim focul,presaram deasupra verdeata tocata si dregem ciorba cu un ou batut.Se serveste fierbinte ,cu un ardei iute si daca dorim mai acra se poate adauga si putin otet. Pofta buna!
Reteta trimisa de anisoaraursan.