Supa de molura
Stim ca este deja mult prea cald pentru mancarea gatita, dar iti oferim o reteta de supa usoara si plina de nutrienti. Bogata in vitamina A, molura (anason-dulce sau chimen-dulce) contine calciu, fosfor si potasiu. Poate fi folosita la prepararea salatelor de cruditati sau gatita in supe. Savureaza aceasta supa la un pranz usor, ca un preludiu la cina.
Ingrediente si cantitati:
2 lingurite ulei vegetal;
2 bulbi taiati de molura (500 g);
1 ceapa potrivita, taiata;
1 catel de usturoi, tocat;
6 cani ciorba de legume sau supa din conserva;
2 cartofi potriviti, curatati si taiati in cuburi;
sare de mare si piper, dupa gust;
1/2 bobalnic sau macris-de-balta, uscat, taiat;
1/3 cana lapte;
frunze de patrunjel pentru ornat;
2 felii de paine cu usturoi, prajita, din care se fac crutoane.
Mod de preparare:
1. Se incalzeste uleiul intr-o oala si se calesc molura si ceapa la foc mic, amestecand continuu, pana cand legumele devin moi. Se adauga usturoiul si se mai lasa 2 minute.
2. Se adauga ciorba, cartofii, sare de mare, piper si se lasa sa fiarba, dupa care se acopera si se mai lasa 30 de minute pe foc mic, pana cand molura e foarte moale. Se adauga patrunjelul si se mai lasa pe foc.
3. Se ia de pe foc. Jumatate de compozitie se amesteca cu mixerul, pana cand devine piure. Se pune piureul inapoi in oala, se adauga laptele si se pune din nou pe foc, dar nu se lasa sa fiarba. Se serveste calda, ornata cu frunze de bobalnic sau patrunjel si crutoane.
Se obtin 4 portii.
1 portie contine: l85 calorii; 6,1 g proteine; 31 carbohidrati; 3,8 g grasimi; 0,2 mg colesterol; 286 mg sodiu (fara cel din sare).
Ingrediente si cantitati:
2 lingurite ulei vegetal;
2 bulbi taiati de molura (500 g);
1 ceapa potrivita, taiata;
1 catel de usturoi, tocat;
6 cani ciorba de legume sau supa din conserva;
2 cartofi potriviti, curatati si taiati in cuburi;
sare de mare si piper, dupa gust;
1/2 bobalnic sau macris-de-balta, uscat, taiat;
1/3 cana lapte;
frunze de patrunjel pentru ornat;
2 felii de paine cu usturoi, prajita, din care se fac crutoane.
Mod de preparare:
1. Se incalzeste uleiul intr-o oala si se calesc molura si ceapa la foc mic, amestecand continuu, pana cand legumele devin moi. Se adauga usturoiul si se mai lasa 2 minute.
2. Se adauga ciorba, cartofii, sare de mare, piper si se lasa sa fiarba, dupa care se acopera si se mai lasa 30 de minute pe foc mic, pana cand molura e foarte moale. Se adauga patrunjelul si se mai lasa pe foc.
3. Se ia de pe foc. Jumatate de compozitie se amesteca cu mixerul, pana cand devine piure. Se pune piureul inapoi in oala, se adauga laptele si se pune din nou pe foc, dar nu se lasa sa fiarba. Se serveste calda, ornata cu frunze de bobalnic sau patrunjel si crutoane.
Se obtin 4 portii.
1 portie contine: l85 calorii; 6,1 g proteine; 31 carbohidrati; 3,8 g grasimi; 0,2 mg colesterol; 286 mg sodiu (fara cel din sare).