Mancaruri
Pagina 57 din 58
O reteta cat se poate de romaneasca, cu ingrediente care iti vor lasa gura apa: piept de pui, ciuperci, smantana... O placere sa prepari o astfel de mancare, o placere sa o savurezi... In cel mult o ora vei termina cu "bucatareala", iar pe masa te vor astepta farfuriile aburinde. Asa cum este de...
Am trecut cu bine si de sarbatorile pascale... Spun am trecut cu bine, pentru ca stiu cat de bine si cat de mult mancam in aceasta perioada... Retetele noastre traditionale de Paste numai usoare nu sunt si nu de putine ori se intampla sa exageram si sa facem abuz atat de mancare, cat si de...
Stiai ca poti prepara carnea de pui in combinatie cu fructe? Are un gust extraordinar si exotic, datorita parfumului fructului combinat cu gustul binecunoscut al carnii slabe de pui... Aceasta reteta de snitele din piept de pui cu mango va satisface pe deplin nevoia ta pentru un preparat inedit,...
Calduri insuportabile vara aceasta... Nu iti mai arde sa incalzesti atmosfera si mai mult cu retetele pregatite la cuptor, dar o mancare calda se impune, oricat de mult te-ai da in vant dupa salate si "racituri". Cum carnea de pui este una usoara si stim ca vara nu te incanta in mod deosebit...
Vrei o reteta usoara si rapida? Avem pentru tine o sumedenie de sugestii, iar astazi ne-am oprit asupra acestui sufleu de carne de pui. Unde mai pui ca este o delicatesa si vei face o surpriza extrem de placuta familiei tale, cu aceasta reteta speciala. Ingredientele nu sunt costisitoare, iar...
Vrei o alternativa la supa cu galuste de gris si inca una consistenta? Ei bine, aceasta reteta nu te va dezamagi! Ai la indemana acum cea mai buna modalitate de a varia meniul zilnic si de a "inventa" ceva si mai bun pentru membrii familiei tale: o supa cu delicioase galuste de ficat. In maximum...
Cuscusul sunt niste paste fainoase din cereale cu aspect de bobite. Aceasta reteta are un continut foarte scazut de grasimi si se prepara repede. Se poate servi foarte picant si astfel iti vei asigura succesul printre mesenii amatori de arome "iuti"! Poti pregati cuscus cu rosii si...
Acest fel de mancare nu are doar un aspect deosebit, datorita combinatiei de culori, ea aduce un continut bogat de potasiu, vitamina A si vitamina C. Astfel incat molura cu rosii si ardei este un preparat excelent pentru aceasta perioada, cand avem nevoie de cat mai multe vitamine....
Poti gati aceasta mancare de mazare, ciuperci si branza in orice perioada a anului, deoarece mazarea la cutie este mereu la indemana. In plus, acum, toamna, este foarte bine sa ii oferi organismului cat mai multe vitamine pentru a face fata frigului.
Ingrediente:
5 cani de ciorba de...
Am citit de multe ori despre cat de sanatos este sa consumam carnea de peste. Pe langa faptul ca scapam de grasimea si toxinele continute de carnea de porc, beneficiem in plus de acei acizi grasi omega 3, continuti numai de carnea de peste sau fructele de mare. Si pentru ca "sanatate" este...
Este potrivita mai ales pe timp de iarna, dar merge oricand nu mai stiti cum sa combinati cartofii cu carnea. Ingredientele sunt pentru 2 portii. Ingrediente: 200 g. carne de vita, 40 ml. ulei, 300 g. cartofi, 10 g. faina, un ou, 15-20 g. smantana, 10 g. verdeata, 4-5 g. sare, 100 g. sos de...
Guacamole este o reteta tipica mexicana de avogado (care e originar din Mexic). Ea apartine uneia din cititoarele noastre, care a avut amabilitatea sa ne-o furnizeze. Se fierb vreo trei gogonele crude in apa. Cand sunt moi, se pun in mixer sau shaker cu un avogado mare sau doi si un sfert de...
O tocanita foarte simplu de facut si cu ingrediente aflate aproape tot timpul pe piata va fi o idee buna pentru dumneavoatra, atunci cand va veti intreba: "astazi ce mai gatesc?". Ingrediente:1 kg de muschi de porc, 2-3 linguri de faina, usturoi, ardei gras, rosii, ardei iute, 3-4 cartofi mari,...
Tarhonul, planta condimentara originara din Asia, este folosit pentru aromatizarea diferitelor preparate culinare si a muraturilor. In asociere cu puiul poate rezulta o delicioasa mancare "exotica", ceva ce n-ati putea sa uitati. Ingrediente: 1 pui, 6-8 legaturi de tarhon, 2 linguri de faina,...
Dupa atatea mancaruri usoare, de vara, e timpul sa incercati si cevaasortat cu carnea de porc. Varza cu carne, daca e facuta si intr-un vasde lut, poate fi un deliciu pentru intreaga familie. Ingrediente: Piept de porc, ceapa, ulei, varza dulce, suc de rosii,2-3 linguri de faina,1 cana de...
Carnea de pui e placuta la gust in orice fel ar fi preparata. Pentrudiversificare, n-ar strica sa serviti o ciulama, dar nu uitati ca ceamai buna este calda, deci gatiti doar pentru a manca la o masa. Ingrediente: 1 pui portionat in 6-8 bucati, 1 morcov, 1 ceapa, 1 ceascade lapte, 1 lingura de...
Mamaliga cu branza, facuta in fel si chip, a fost intotdeauna printrepreferintele romanilor. In zona Bucovinei, preparatul se cheama "balmos"si este foarte gustos. Ingrediente: 1 cana de malai, 1 oala de smantana, 1 bulgare de unt, branza de oi,cas proaspat, sare. Mod de preparare: Fierbem...
Va recomandam astazi o mancare usoara, de vara, pentru cei care preferacarnea alba, respectiv de pui. Ostropelul se gateste destul de usordar mirosul lui va innebuni cu siguranta pe toata lumea, astfel ca s-arputea sa va treziti si cu musafiri. Pofta buna! Ingrediente: un pui mare, o capatana de...
Pentru ca probabil va ganditi ce sa mai gatiti acum in plina vara, mai ales ca este mult prea cald pentru a sta in bucatarie, va propunem un meniu usor si rapid, de sezon.
Felul I
Supa de salata
I ngrediente si cantitati :
3 l apa
6 salate
1 ceapa
1...
Supa de miel cu tarhon din Sarpilis - Sarpilisi tarkonyos baranyleves
Regiunea Sud - Vestul Ungariei Adauga la favorite
Regiunea Sud - Vestul Ungariei Adauga la favorite
Ingrediente pentru 5 portii:
300 g carne de miel fara os
frunze de tarhon, otet de tarhon
2 morcovi
100 ml smantana
2 radacina de patrunjel
100 ml frisca
2 catei de usturoi
un ou
1 ceapa rosie
o legatura patrunjel verde
1 lamaie
1 = chifla
faina, ulei, piper alb...