Galuste de ficat
Vrei o alternativa la supa cu galuste de gris si inca una consistenta? Ei bine, aceasta reteta nu te va dezamagi! Ai la indemana acum cea mai buna modalitate de a varia meniul zilnic si de a "inventa" ceva si mai bun pentru membrii familiei tale: o supa cu delicioase galuste de ficat. In maximum 30 de minute, obtii 20 de bucati, o cantitate suficienta pentru toti mesenii!
Ingrediente si cantitati:
125 g ficatei de pui;
1 felie de paine alba;
1 lingura ceapa tocata fin, calita;
1 ou;
1 lingura faina;
1 lingura gris;
1 lingurita patrunjel verde, tocat fin;
sare;
piper.
Mod de preparare:
1. Ficateii de pui, felia de paine, inmuiata si stoarsa, si ceapa calita usor se trec prin masina de tocat.
2. Tocatura se amesteca apoi cu oul intreg, faina, grisul, patrunjelul tocat, piperul si sarea; se framanta usor, pentru omogenizare.
3. Supa in care urmeaza sa incorporezi aceste galuste de ficat se pune pe foc si, cand clocoteste, se ia cu lingura umezita din compozitia pregatita si se da drumul in supa fierbinte. Supa trebuie sa fie foarte fierbinte, pentru ca, atunci cand se pun galustele in supa, suprafata lor sa se coaguleze imediat, ca sa nu se imprastie. Fierberea va dura 12-14 minute, in clocote mici. Din cantitatea mentionata se obtin aproximativ 20 de galuste, care se servesc cu supa calda si cu patrunjelul tocat fin.
Sugestie:
Aceste galuste se pot prepara si din ficat de vitel sau porc, trecute de doua ori prin masina de tocat carne.
Timp de preparare: 30 de minute.
Se obtin 20 de bucati.
Preluare din cartea "Preparate din carne de pui" - Elisabeta Iorga, Editura Cartea de Buzunar, Util in Bucatarie, 2005.
Ingrediente si cantitati:
125 g ficatei de pui;
1 felie de paine alba;
1 lingura ceapa tocata fin, calita;
1 ou;
1 lingura faina;
1 lingura gris;
1 lingurita patrunjel verde, tocat fin;
sare;
piper.
Mod de preparare:
1. Ficateii de pui, felia de paine, inmuiata si stoarsa, si ceapa calita usor se trec prin masina de tocat.
2. Tocatura se amesteca apoi cu oul intreg, faina, grisul, patrunjelul tocat, piperul si sarea; se framanta usor, pentru omogenizare.
3. Supa in care urmeaza sa incorporezi aceste galuste de ficat se pune pe foc si, cand clocoteste, se ia cu lingura umezita din compozitia pregatita si se da drumul in supa fierbinte. Supa trebuie sa fie foarte fierbinte, pentru ca, atunci cand se pun galustele in supa, suprafata lor sa se coaguleze imediat, ca sa nu se imprastie. Fierberea va dura 12-14 minute, in clocote mici. Din cantitatea mentionata se obtin aproximativ 20 de galuste, care se servesc cu supa calda si cu patrunjelul tocat fin.
Sugestie:
Aceste galuste se pot prepara si din ficat de vitel sau porc, trecute de doua ori prin masina de tocat carne.
Timp de preparare: 30 de minute.
Se obtin 20 de bucati.
Preluare din cartea "Preparate din carne de pui" - Elisabeta Iorga, Editura Cartea de Buzunar, Util in Bucatarie, 2005.