Snitel din piept de pui cu mango
Stiai ca poti prepara carnea de pui in combinatie cu fructe? Are un gust extraordinar si exotic, datorita parfumului fructului combinat cu gustul binecunoscut al carnii slabe de pui... Aceasta reteta de snitele din piept de pui cu mango va satisface pe deplin nevoia ta pentru un preparat inedit, pe care il poti pune pe masa cu ocazia unei sarbatori sau a unei seri speciale. Pofta buna!
Ingrediente si cantitati:
6 fileuri de piept de pui (cca 150 g fiecare);
2 fructe de mango;
3 linguri ulei;
2 linguri margarina;
150 g cascaval;
1 praf de boia dulce;
1 praf de curry;
2 linguri patrunjel verde, tocat;
1 lingura marar verde, tocat;
1/2 lingura frunza de telina tocata;
1/2 lingura busuioc verde, tocat;
sare;
piper.
Mod de preparare:
1. Fileurile de pui se spala, se usuca cu un servet si se bat usor cu un ciocan de snitele. Intr-o tigaie, se incinge uleiul si se prajeste carnea, cate 4 minute pe ambele fete.
2. Snitelele se scot din tigaie si se condimenteaza cu sare, piper, curry si boia, dupa care se aranjeaza, unul langa altul, pe fundul unui vas Yena uns cu margarina.
3. Fructele de mango se curata de coaja, se taie in doua, iar pulpa se taie felii de 2 mm grosime.
4. Cascavalul se da pe razatoarea cu ochiuri mari si se amesteca apoi cu toata verdeata tocata.
5. Feliile de mango se repartizeaza pe snitelele din piept de pui. Deasupra se presara amestecul de verdeata cu cascaval.
6. Vasul Yena se introduce in cuptorul incins, pentru 15-20 de minute, la foc mediu. Preparatul se serveste imediat cum este scos din cuptor.
Sugestie:
Se serveste cu felii de bagheta de paine prajite si cu salata de rosii, ardei si castraveti. Acest fel este foarte potrivit pentru a fi servit la o masa festiva.
Timp de preparare: 45 de minute.
Se obtin 6 portii.
Preluare din cartea "Preparate din carne de pui" - Elisabeta Iorga, Editura Cartea de Buzunar, Util in Bucatarie, 2005.
Ingrediente si cantitati:
6 fileuri de piept de pui (cca 150 g fiecare);
2 fructe de mango;
3 linguri ulei;
2 linguri margarina;
150 g cascaval;
1 praf de boia dulce;
1 praf de curry;
2 linguri patrunjel verde, tocat;
1 lingura marar verde, tocat;
1/2 lingura frunza de telina tocata;
1/2 lingura busuioc verde, tocat;
sare;
piper.
Mod de preparare:
1. Fileurile de pui se spala, se usuca cu un servet si se bat usor cu un ciocan de snitele. Intr-o tigaie, se incinge uleiul si se prajeste carnea, cate 4 minute pe ambele fete.
2. Snitelele se scot din tigaie si se condimenteaza cu sare, piper, curry si boia, dupa care se aranjeaza, unul langa altul, pe fundul unui vas Yena uns cu margarina.
3. Fructele de mango se curata de coaja, se taie in doua, iar pulpa se taie felii de 2 mm grosime.
4. Cascavalul se da pe razatoarea cu ochiuri mari si se amesteca apoi cu toata verdeata tocata.
5. Feliile de mango se repartizeaza pe snitelele din piept de pui. Deasupra se presara amestecul de verdeata cu cascaval.
6. Vasul Yena se introduce in cuptorul incins, pentru 15-20 de minute, la foc mediu. Preparatul se serveste imediat cum este scos din cuptor.
Sugestie:
Se serveste cu felii de bagheta de paine prajite si cu salata de rosii, ardei si castraveti. Acest fel este foarte potrivit pentru a fi servit la o masa festiva.
Timp de preparare: 45 de minute.
Se obtin 6 portii.
Preluare din cartea "Preparate din carne de pui" - Elisabeta Iorga, Editura Cartea de Buzunar, Util in Bucatarie, 2005.