Mancaruri
Pagina 52 din 58
Tabulet – mancare traditional libaneza - este un regal de prospetime...
Vara este perioada in care mancarurile cu carne trec pe locul doi, iar preferate sunt lactatele, legumele si fructele. Eva vine cu cateva propuneri delicioase, fara pic de carne!
O salata elegata si delicata, cu tenta fineturilor orientate.
O retete si gustoasa si deosebit de aspectoasa.
Sunt delicioase, se fac usor si sunt bune si reci si calde. Secretul reusitei: sa-ti pregatesti toate ingredientele si sa prepari mancarea foarte repede!
O combinatie delicioasa, intre vinete, rosii, ierburi aromate si o branza fina.
In nebunia zilelor in care suntem nevoite sa traim azi, din lipsa de timp, din lipsa de inspiratie, am uitat aroma bucatelor din bucataria buniciilor noastre. Am uitat farmecul unor retete banale, dar delicioase...
Mi-au incantat copilaria. Fie dulci, cu dulceata, fie cu un praf de sare alaturi de soteul de mazare.
Aroma este divina, gustul, la fel. Este simplu de preparat, ieftina, buna si calda, buna si rece. Are un secret: folositi ingrediente cumparate doar din piata (branza, mirodeniile, laptele, smantana), si o sa vedeti diferenta.
Dovlecelul este o leguma traditionala in bucataria romaneasca, dar si in cea internationala. Si este normal sa fie asa, datorita calitatilor lui nutritive deosebite. Recomandat copiilor, dar si celor cu probleme digestive, dovlecelul are putine calorii (sub 15 de kcal la 100 grame).
Ingrediente: un piept de pui, fara piele si fara oase fiert, 200 de grame de alune, frunze de spanac cat doua salate, sucul de la o portocala, sare, piper, ulei, o lingura de otet balsamic, cinci fire de ceapa verde, doua fire de usturoi, o legatura de marar. Preparare: 1. Taie bucatele...
Nu poti sa nu profiti de belsugul trufandalelor si legumelor noi, asa ca, pentru un plus de inspiratie Eva iti propune doua meniuri de vara – unul complet verde si altul care nu necesita nici fierbere, nici coacere. Toate retele au ingrediente pentru patru portii.
Ingrediente : sase rosii mari si bine coapte, doua avocado, seminte de pin, trei fire de ceapa verde, o bucata de branza uscata pentru ras, sucul de la o jumatate de lamaie, o lingura de otet balsamic, ulei de masline, o legatura de marar, cateva frunze de busuioc. Preparare: 1. Curata...
Ingrediente : 1 kg rosii, cateva fire de busuioc, ulei de masline, sare, piper, o canita de lapte dulce, trei fire de usturoi verde. Preparare : 1. Spala si taie in bucati mari rosiile. Pune-le intr-un blender. Adauga sare si o canita de lapte. Mixeaza totul. Pune supa intr-un vas si...
Trei preparate delicioase, cu ingrediente de vara. Totul gata in cateva minute, fara a fi nevoie sa folosesti aragazul...
O prajitura aromata si cu gustul special al caiselor
Un fel de mancare care poate face parte dintr-un meniu festiv, dar la fel de bine si din cel al unei zile de duminica.
O bucurie pentru simturi – si gustative si olfactive – servite la desert sau ca antreu.
Caisele se pot combina la fel de bine si cu zahar si cu sare, in preparate speciale, si usor de facut. Extrem de bogate in vitamina A, doua caise iti asigura necesarul a 50% din doza zilnica recomandata de caroten. Perfecte, deci pentru a te pregati pentru perioada de expunere la soare,...