Ciulama de pui
Carnea de pui e placuta la gust in orice fel ar fi preparata. Pentrudiversificare, n-ar strica sa serviti o ciulama, dar nu uitati ca ceamai buna este calda, deci gatiti doar pentru a manca la o masa.
Ingrediente: 1 pui portionat in 6-8 bucati, 1 morcov, 1 ceapa, 1 ceascade lapte, 1 lingura de unt, 1 lingura de faina, sare
Mod de preparare: Se fierb bucatile de carne cu ceapa si morcovul si sespumeaza. Cand carnea este fiarta, se scoate si se strecoara zeama. Intr-ocratita se prajeste faina in unt, fara a o rumeni. Se stinge apoi cu zeamain care a fiert carnea si cu laptele, amestecand cu grija pentru a nu seface cocoloase. Dupa ce clocoteste de 2-3 ori, punem bucatile de carne. Sepotriveste de sare. Se mananca fierbinte, cu mamaliga si ardei iute.
Ingrediente: 1 pui portionat in 6-8 bucati, 1 morcov, 1 ceapa, 1 ceascade lapte, 1 lingura de unt, 1 lingura de faina, sare
Mod de preparare: Se fierb bucatile de carne cu ceapa si morcovul si sespumeaza. Cand carnea este fiarta, se scoate si se strecoara zeama. Intr-ocratita se prajeste faina in unt, fara a o rumeni. Se stinge apoi cu zeamain care a fiert carnea si cu laptele, amestecand cu grija pentru a nu seface cocoloase. Dupa ce clocoteste de 2-3 ori, punem bucatile de carne. Sepotriveste de sare. Se mananca fierbinte, cu mamaliga si ardei iute.