Balmos ca pe Rarau - Suceava
Mamaliga cu branza, facuta in fel si chip, a fost intotdeauna printrepreferintele romanilor. In zona Bucovinei, preparatul se cheama "balmos"si este foarte gustos.
Ingrediente:
1 cana de malai, 1 oala de smantana, 1 bulgare de unt, branza de oi,cas proaspat, sare.
Mod de preparare:
Fierbem smantana cu untul si sarea. Presaram incet malaiul, amestecandbine. Punem apoi branza framantata marunt cu furculita si mai fierbemamestecul pana ce branza se topeste. Se mananca fierbinte. Pe deasuprafiecarei portii, punem unt si cas proaspat maruntit.
Ingrediente:
1 cana de malai, 1 oala de smantana, 1 bulgare de unt, branza de oi,cas proaspat, sare.
Mod de preparare:
Fierbem smantana cu untul si sarea. Presaram incet malaiul, amestecandbine. Punem apoi branza framantata marunt cu furculita si mai fierbemamestecul pana ce branza se topeste. Se mananca fierbinte. Pe deasuprafiecarei portii, punem unt si cas proaspat maruntit.