Cauta in 21.294 retete

Balmos ca pe Rarau - Suceava

Mamaliga cu branza, facuta in fel si chip, a fost intotdeauna printrepreferintele romanilor. In zona Bucovinei, preparatul se cheama "balmos"si este foarte gustos.

Ingrediente:
1 cana de malai, 1 oala de smantana, 1 bulgare de unt, branza de oi,cas proaspat, sare.
Mod de preparare:
Fierbem smantana cu untul si sarea. Presaram incet malaiul, amestecandbine. Punem apoi branza framantata marunt cu furculita si mai fierbemamestecul pana ce branza se topeste. Se mananca fierbinte. Pe deasuprafiecarei portii, punem unt si cas proaspat maruntit.

Comentarii (4)

  • ghita49  pe 10 nov 2011, 22:13
    NEDUMERIRE!

    Nu am inteles mare lucru din reteta balmosului! O cana de malai = 0,15 l dar o oala smantana = 4 sau 5 kg, un bulgare de unt = 1 pana la 3 kg unt si mai departe tot asa si va manca tot blocul din balmosul facut dupa reteta prezentata

  • VALY  pe 10 iul 2015, 14:06
    Re : Nedumerire

    pai asta era si ideea ..sa imparti mancarea cu tot blocul...smantana contine apa si se evaporeaza la fierbere..iar in ce priveste bulgarele vorbim aicea de dimensiunea unu cartof mediu..acuma depinde cu ce bulgari esti invatat ...

  • Nelutu  pe 19 oct 2016, 12:51
    Balmos

    Balmosul adevarat se face cu jintuiala,urda,cas proaspat,unt si faina de malai negrisata!Se fierbe in ceaun,afara,la aer liber !

  • BabaCuColacii1  pe 10 feb 2017, 17:48
    forte gustosdar putin

    e bun imi place dar este FOARTE putin. daca vreti sa faceti mai mult va recomand sa puneti mai multa smantana si malai

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod