Cauta in 21.308 retete

Musaca de cartofi cu carne

Este potrivita mai ales pe timp de iarna, dar merge oricand nu mai stiti cum sa combinati cartofii cu carnea. Ingredientele sunt pentru 2 portii.

Ingrediente: 200 g. carne de vita, 40 ml. ulei, 300 g. cartofi, 10 g. faina, un ou, 15-20 g. smantana, 10 g. verdeata, 4-5 g. sare, 100 g. sos de rosii.

Mod de preparare:
Se trece carnea prin masina de tocat si apoi se inabusa circa 30 de minute in ulei cu sare si cu verdeata tocata marunt, pana scade complet lichidul.

Separat, cartofii se fierb in coaja, se curata, se taie felii si se asaza intr-o tava, alternand un rand de cartofi cu unul de carne inabusita. Peste musaca se adauga sucul de rosii, apoi i se da fata cu un aluat subtire, pregatit din faina, smanatana si ou, care se intinde pe suprafata mancarii.

Se introduce tava (cratita) in cuptor, unde se lasa pana cand cartofii se inmoaie bine.

Comentarii (4)

  • reitu mariana  pe  4 iul 2008, 22:27
    arta culinara

    cum sa pregatesti cat mai placut un meniu

  • tudor  pe 15 dec 2009, 11:48
    musaca

    Este cea mai buna reteta de musaca pe care am incercat-o, aveti incredere!

  • cata  pe 24 iul 2011, 10:32
    nu stiu

    o fii bun oare?

  • ELENA  pe 19 dec 2012, 08:34
    MUSACA

    ESTE FOARTE FOARTE BUNA COPII MEI O ADORA

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod