Salate
Pagina 3 din 15
Incingem gratarul si prajim nucile , iar feliile de paine le facem crutoane. Spalam rosiile si rucola. Jumatate din rucola o asezam in vasul de servit si stropim cu o lingura de ulei. Deasupra asezam feliile de branza de capra, rosiile taiate jumatati, nucile si crutoanele de paine. Stropim...
Se spala salata, se usuca pe un servetel , se taie fasii subtirii. Se cojeste sfecla rosie . apoi se taie rondele. Se spala pestele , apoi se fierbe 10 min. Se adauga in salata dupa ce sa racit. Se adauga sare, ulei si putin otet balsamic. Cine doreste poate adauga oregano sau busuioc, Pofta...
Se curata cartofii, se spala si se fierb. Dupa ce se racesc se toaca cartofii cubulete, se toaca castravetii si gogosarii cubulete si se pun toate intr-un bol. se curata ceapa si se taie julien apoi se adauga peste celelalte legume. Se desface conserva de ton si se pune si el in bol, se...
Pune ouale la fiert în apa vreo zece minute. Da doua oua pe razatoare și amesteca-le cu smântâna și hreanul. Potrivește gustul de sare și lasa sosul la rece 15 minute, ca sa se întrepatrunda aromele. 2. Între timp, fierbe cartofii în coaja. Curata-i,...
Se dau prin razatoarea mica morcovul si telina si se amesteca cu iaurtul si se sareaza si pipareaza dupa gust.Andivele se desprind in foi si se umplu cu aceasta compozitie. Cine doreste le poate stropii si cu lamaie.
Mod de preparare: Spalam legumele. Ardeii kapia si cei iuti,vinetele si rosiile se coc bine pe o tabla speciala pentru copt,asezata pe flacara mica a aragazului .Se intorc pe toate partile sa se coaca uniform. Ardeii copti ,rosiile si vinetele se introduc fierbinti intr-o punga, pe care o...
Dressing: Amestecam 150 g iaurt slab cu o lingura de mustar bun,o lingura cu zeama de lamaie,o lingura ulei de masline si marar tocat fin. Mod de preparare: Spalam bine legumele si le taiem in fasii lungi,subtiri.Le presaram cu sare(putina),adaugam maslinele si telemeaua de vaca taiata in...
Ouăle se fierb tari. Ardeiul se taie fâşii subţiri. Roşiile se taie felii. Castraveţii se taie rondele. Sunculiţa se taie cubuleţe. Oulăle fierte se taie şi ele cubuleţe. Se amestecă toate cu măslinele, sare, piper şi ulei de măsline. Deasupra se rade brânza.
Spalam rosiile si le taiem, o rosie o taiem cubulete iar cealalta o taiem feliute.Taiem lamaia pe jumatate si o parte o taiem feliute. Intr-un bol punem tonul maruntit dupa ce l-am scurs de ulei .Boabele de porumb din conserva se trec printr-un jet de apa rece , se scurg si se adauga peste...
Desfacem rodia si scoatem semintele. Portocala o decoim cu cutitul avand gria se eliminam pe cat posibil pielita alba. Zeama rezultata in urma acestei operatiuni o pastram pentru asezonarea salatei. Pieptul de pui il batem cu cioconul de snitele, in asezonam cu sare si piper si il punem pe...
Taiem mozarella felii subtiri. Taiem si rosiile felii rotunde si subtiri. Le asezam pe un platou alternandu-le si punem intre ele cate o frunzulita de busuioc. Stropim cu ulei de masline. Daca vreti o salata mai aromata striviti un catel de usturoi si lasati-l 5-10 minute in uleiul de masline...
Se fierbe conopida si morcovii taiati rondele aprox. 7 minute in apa cu sare. Dupa 6 minute se adauga mazarea. Rasturnam totul intr-o strecuratoare peste care turnam apa rece si lasam la scurs. Intre timp curatam patrunjelul si-l tocam. Amestecam maioneza cu iaurt si lapte, de preferat...
O salata usor de preparat care se poate servi pur si simplu ca aperitiv sau ca garnitura la friptura Pastele se fierb 8 minute si se trec printr-un jet de apa rece. Castravetii, gogosarii, ceapa se taie si se amesteca cu pastele si porumbul (scurs in prealabil). Crenvustii se fierb si se taie...
Alegem frunzele de spanac mai fragede si le spalam bine apoi le asezam pe un platou. Scoatem coditele capsunelor si le taiem in sferturi si le asezam peste spanac. Fulgii de migdale ii prajim usor , o parte ii lasam intregi, o parte ii sfaramam si ii presaram deasupra salatei. Dizolvam mierea...
Se spala legumele,se taie,se adauga sarea si uleiul se amesteca si...gata.Pofta mare!
Andivele se curata cu atentie de frunzele exterioare si eventualele impuritati, se spala repede sub un jet puternic de apa (altfel devin amare), se taie in cuburi potrivite, se sareaza si apoi se amesteca cu sosul facut din uleiul de masline si zeama de lamaie sau otet.
Se fierb fructele de mare in apa cu putina sare pana cand caracatita este moale (caracatita se verifica intrucat fierbe cel mai greu). Se strecoara si se lasa 10 minute la zvantat in strecurator. Se toaca salata si ceapa si se pun intr-un bol de salata. Se adauga porumbul, maslinele. Fructele...
Se lasa fasolea la inmuiat peste noapte, apoi se fierbe in apa cu sare pana cand bobul este moale. Cand este fiarta, se scurge fasolea de apa si se pune intr-o salatiera. Peste fasole se adauga ardeiul gras rosu taiat in fasii, ceapa taiata rondele si maslinele. Se amesteca cu grija pentru a...
Se fierb cartofii intregi, apoi dupa ce s-au racit putin se taie cuburi. Gogosarii in otet se taie feliute mici, ceapa se taie pestisori si se freaca cu putina sare. Toate ingredientele se pun intr-un castron, se adauga maslinele, uleiul de masline si se asezoneaza cu sare. Pofta buna!
Broccoli se tine in apa cu sare 10 min, se adauga in apa fierbinte si se lasa sa fiarba. Morcovul se taie rondele. Cand broccoli a fiert se ia cu strecuratoarea si se aseaza langa morcov. Se adauga uleiul de masline,otelul si sarea dupa gust.