Salata taraneasca
Ingrediente
Pentru 4 portii: 300 g conopita, 250 g morcovi, 150 g mazare, sare, o legatura patrunjel, 100 g maioneza, 150 g iaurt, 100 ml lapte, o lingura coaja de lamaie data pe razatoare, o lingura suc de lamaie, piper, o lingura zahar, 150 g sunca afumata.
Mod de preparare
Se fierbe conopida si morcovii taiati rondele aprox. 7 minute in apa cu sare. Dupa 6 minute se adauga mazarea. Rasturnam totul intr-o strecuratoare peste care turnam apa rece si lasam la scurs. Intre timp curatam patrunjelul si-l tocam. Amestecam maioneza cu iaurt si lapte, de preferat iaurtul ar trebui sa fie simplu. Se condimenteaza amestecul cu sucul si coaja de lamaie, precum si cu sare, piper si zahar. Adaugam apoi patrunjelul. Se aseaza legumele si sunca intr-ul castron mare si se toarna dresing-ul de lamaie uniform. Pentru decor, ornam cu frunze de patrunjel.
Reteta trimisa de angibrasovangi.