Cauta in 21.052 retete

Salate

Pagina 4 din 15
Se curata si se spala bine legumele. Ridichile si ceapa se taie marunt.Salata se taie in bucati potrivite. Se amesteca uleiul de masline , otetul , sarea si piperul .Intr-o salatiera se amesteca toate legumele se toarna dressingul si se amesteca bine. Pofta buna!
Toate legumele se fierb in apa si se taie cuburi ca la orice salata.Se pune sare piper,knor de legume dupa gust.Maioneza:se pun 2 lingurite de mustar intru-n bol si se adauga ulei ca la o maioneza normala.Atentie! cand incepe sa separe mustarul de ulei se pune zeama de lamaie.In felul acesta...
Preparare Cartofii se vor taia cuburi, ceapa si castravetii rondele, maslinele se curata de samburi. Se pun cartofii, castravetii, maslinele, ceapa intr-un bol, uleiul si se amesteca. Servire Se serveste dupa preferinte si cu putin otet sau zeama de lamaie.
Cartofii se spala si se fierb in coaja. Dupa ce au fiert se taie in bucati ceva mai mari (cuburi/patratele). Se taie legumele si se aseaza in staturi, se adauga sare, uleiul de masline, zeama de lamaie sau otet desfacut cu apa rece. Se mesteca usor sa nu se sfarame ingredientele. Salata se...
Spalam fructele, le indepartam coditele si samburii (unde este cazul), si le le pastram la rece pana in momentul servirii. Marul , para, se curata de coaja si se taie in forma dorita. Nectarina se feliaza. Pepenele rosu se poate taia in triunghiuri mai mari. Pe post de salatiera o sa folosim...
Taiem legumele felii . Le asezonam cu sare si piper, punem ulei de masline si amestecam pana se omgenizeaza compozitia. I
Se spala fasolea in mai multe ape si se pune la inmuiat cateva ore, apoi se fierbe in apa cu sare. Se schimba apa in care fierb de doua, trei ori. Scurgem fasolele, le clatim si le lasam in strecuratoare pana cand tocam ardeiul si prazul. Amestecam toate ingredientele, cu grija sa nu se...
Vinetele se coc , se curata bine de coaja si cu un instrument nemetalic se toaca marunt. Se pun intr-un castron, se adauga ulei turnand in fir subtire in timp ce se freaca bine cu o lingura de lemn, invartind intr-un singur sens. Vinetele au capacitatea de a absorbi o cantitate mare de...
Se spala si se taie rosiile rondele. Se taie prazul rondele si gogosarul julien. Se amesteca usor. Se adauga putin ulei de masline , otet , sare si piper prospat macinat dupa gust. Se lasa salata 5 minute la frigider pentru ca gusturile sa se intrepatrunda, apoi se presara deasupra niste...
Curatam si feliem fructele.Le punem intr-un bol si adaugam zaharul vanilinat.Punem salata in castronele si o decoram cu frisca vegetala.
Pentru raw-foodisti si nu numai, o salata extrem de rapida cu rucola. Spalam rucola, o taiem mai marunt si amestecam cu 4 linguri de ulei de masline, zeama de la o jumatate de lamaie, o lingura de otet balsamic si sare.
Acum , hai sa o pregatim: Taiati castravetii in jumatati, pe lungime,apoi taiati-l in felii rotunde . Spalati rosia ,apoi taiati-o in felii pe care le injumatatiti. Fructele de avocado si de mango se decojesc,se curata de samburi si se taie in felii. Telina o curatati si o taiati ,cu ajutorul...
Se amesteca bine ingredientele pentru dressing. Se amesteca ingredientele pentru salata si se stropesc cu dressingul preparat. Se presara arahide prajite si se serveste. Va doresc pofta buna.
Se spala bina salata, leurda si restul legumelor. Salata verde, leurda, menta se toaca mai marunt sau se rup cu mana. Ridichile se taie rondele, la fel si ceapa. Ardeiul iute se toaca cat mai marunt. Se amesteca toate aceste ingrediente, se adauga ulei de masline, otet balsamic, zeama de la o...
Fierbem fasolea sau daca n-avem chef de stat dupa ea, luam gata preparata. Taiem maslinele feliute, ceapa pestisori, usturoiul si el tot feliute; tocam patrunjelul, potrivim de sare si piper, turnam putin ulei de masline (4 linguri) si stoarcem lamaia, apoi amestecam. Pregatim patul cu frunze...
Se spala cartofii si se fierb in coaja sa nu se sfarame.Se curata ceapa, se spala si se taie solzisori (pe lungime).Se taie cubulete castravetii murati si gogosarii la otet .Dupa ce au fiert cortofii se curata de coaja , se taie sub forma de cuburi mai mari, apoi se pun toate intr-un bol mai...
Bucata de file de peste se taie fasii subtiri sau cubulete dupa preferinta,se aranjeaza intr-un strat sau doua pe farfurie .Marul se da pe razatoare mare,migdalele se toaca dar nu foarte marunt. Se amesteca merele cu migdalele si se aseaza peste file de peste in farfurie. Din iaurt(ideal sa...
Fasolea se spala bine sub jet de apa si se lasa la scurs. Conservele de ton se lasa si ele la scurs intro sita. Se taie ceapa verde si mararul si se adauga peste fasole si ton. Se face putina maioneza dintr-un ou care se drege cu iaurtul si zeama de lamaie, se adauga sare dupa gust!
Se scoate fasolea din conserva, se clateste sub jet de apa rece, se lasa la scurs. Se pubne si tonul din conserva la scurs . Se curata si taie ceapa solzisori, se cutara ouale fierte tare si se taie in sferturi . Se aseaza fasolea si ceapa intr-un castron, se adauga ceapa, sarea si piperul...
Se mixeaza icrele,la inceput crude,apoi se toarna cate putin ulei,ca la maioneza, pana se leaga.Cand incep sa-si mareasca volumul,si sa capete consistenta se picura cate putin suc de lamaie,alternand cu picuratul uleiului,iar cand incep sa se intareasca bine,se picura apa minerala ,care are...