Salata Gazpacho
Ingrediente
1 mango 1 avocado 1 lingurita de ghimbir ras 1 rosie mare,carnoasa si dulce sau 3 rosii mai mici 200 g telina 3-4 castraveti mici 1 ardei gras galben zeama de la o jumatate de lamaie 3 linguri de ulei de masline extravirgin 100 ml suc de rosii de buna calitate 1 legatura de patrunjel frunze de salata sare si piper
Mod de preparare
Acum , hai sa o pregatim: Taiati castravetii in jumatati, pe lungime,apoi taiati-l in felii rotunde . Spalati rosia ,apoi taiati-o in felii pe care le injumatatiti. Fructele de avocado si de mango se decojesc,se curata de samburi si se taie in felii. Telina o curatati si o taiati ,cu ajutorul cutitului pentru curatat morcovi,in fasii subtiri si lungi . Tocati patrunjelul marunt si stoarceti lamaia. Spalati frunzele de salata si le uscati. Ghimbirul se curata foarte usor cu lingurita si apoi se rade mic. Toate ingredientele,legumele si fructele,cu exceptia frunzelor de salata,se pun intr-un castron mare.Adaugati uleiul ,zeama de lamaie,sucul de rosii,sarea ,piperul si ghimbirul .Amestecati bine . Frunzele de salata se aranjeaza pe farfurii si pe fiecare se pune cate o portie din salata pe care tocmai am pregatit-o . Serviti cu paine ciabatta . Sa aveti pofta de sanatate si gust !
Reteta trimisa de TOAMNA07.