Cauta in 73.266 retete

Retete pentru sarbatori

Pagina 6 din 10
Este o mancare gustoasa si foarte aspectuoasa, pe care trebuie neaparat sa o incerci!
O reteta cu un aer oriental. Un pliaf cu carne si stafide. Un deliciu!
O mancare delicioasa, aromata si destul de usor de preparat.
O reteta de inspiratie frantuzeasca, dar foarte usor de preparat si cu ingrediente la indemana. In plus, reusita este garantata!
Avantajul acestei retete este ca fiptura si garnitura se pregatesc in acelasi timp. In plus, prepararea este usoara, iar aroma, cu totul speciala.
Avand in vedere faptul ca Ziua Femeii va fi sarbatorita, anul acesta, intr-un week-end, ai la dispozitie doua zile pentru a pune la punct o masa festiva dedicata mamei. 8 Martie reprezinta una dintre...
Orice moment festiv, fie ca este vorba despre o aniversare sau o alta ocazie deosebita, cum este Revelionul, trebuie sarbatorit cu un tort delicios si cu sampanie.
In fiecare an, la masa de Revelion, dupa ce ai "jonglat" cu diverse arome, iti doresti sa gusti ceva dulce, special pregatit pentru acest moment unic din an.
Aho, aho, copii si frati, stati putin si m-ascultati! Va doresc sa aveti parte de-un An Nou plin de bucate, cu mese imbelsugate si excelent decorate. Torturi, fripturi, bauturi, cozonaci, creme, glazuri...
Craciunul se adreseaza fiecaruia dintre noi, insa nu fiecare il sarbatoreste la fel. Vegetarienii prefera sa manance in continuare sanatos, ramanan fideli regimului de viata cu care s-au obisnuit. Acest lucru nu inseamna ca nu se pot bucura de preparate festive, atent pregatite, fara "pericole"...
Consistenta si foarte gustoasa, salata de boeuf a devenit un preparat de nelipsit la mesele de sarbatori. Nu se prepara deloc greu, iti trebuie doar ceva timp la dispozitie si... rabadare! Reteta de salata este preluata din volumul "Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti", scrisa de Radu Anton...
Nicio masa traditionala de sarbatori nu este completa fara piftie. Preparata cu mult usturoi, va fi delicioasa! Reteta pe care v-o prezentam este preluata din volumul "Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti", scrisa de Radu Anton Roman si aparuta la editura Paideia.
Cand ne gandim la Revelion, ne gandim la petrecere, distractie si la cei dragi noua in jurul unei mese frumos decorate, plina cu bunatati. Este noaptea cea mai festiva din an, in care petreci pana in zori...
Se prepara usor, nu te va tine prea mult in bucatarie, iar gustul este divin.
Iti oferim o reteta inedita de caltabosi, pe care nici cei mai mofturosi nu o vor refuza. Reteta este preluata din volumul "Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti", scrisa de Radu Anton Roman...
"Regii mesei de Craciun", carnatii sunt prea gustosi pentru a-i omite. Noi te invatam cum sa-i prepari. Vei vedea ca este mai simplu decat credeai.
Iata cum poti prepara "altfel" celebra toba, pentru a primi numai laude. Reteta este preluata din volumul "Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti", scrisa de Radu Anton Roman...
Ti se pare complicat sa pregatesti sarmalute? Daca urmaresti cu atentie instructiunile de mai jos, vei vedea ca nu este deloc dificil.
Uita de pate-ul din ficat de pui sau gasca. De Craciun, se "poarta" Lebarvurst si il poti prepara, foarte usor, chiar tu!
Frigaruile sunt usor de preparat, sanatoase si foarte potrivite ca aperitiv. Reteta este preluata din volumul "Bucatariile lumii", aparut la editura House of Guides, in 2008.