Cauta in 21.308 retete

Retete pentru sarbatori

Pagina 9 din 10
Ingrediente si cantitati: 4-5 cotlete sau felii de muschi; 100 g unt; 150 g cascaval; 1 lingura cu pesmet; sare, dupa gust; piper. Mod de preparare: 1. Cotletele sau feliile de muschi se bat putin cu ciocanul de lemn, se sareaza, se pipereaza si se dau prin cascaval ras...
Ingrediente si cantitati: 8 felii de cotlet scurt dezosat; 30 g unt; 1 lingura ulei; 400 g ciuperci; 100 ml smantana; putina votca sau putin coniac; sare, dupa gust; piper macinat. Mod de preparare: 1. Carnea se bate, se sareaza si se pipereaza. Dupa aceea, se prajeste...
Ingrediente si cantitati: 3-4 cotlete; 4 linguri ulei; 2 linguri faina; 2 cepe; 200 g smantana; sare, dupa gust; piper. Mod de preparare: 1. Cotletele se curata, se spala, se sareaza si se pipereaza, se bat cu ciocanul de lemn si se pun intr-o cratita cu ulei si putina...
Unei mese festive nu ii poate lipsi un tort! Iar daca vrei cu adevarat sa impresionezi, noi iti recomandam tortul din piscoturi cu crema de ciocolata. Dar ai grija: este atat de dulce si atat de bun, incat risti sa fii asaltata intreaga seara cu intrebari despre reteta! Asta este, riscul de a fi...
De cate ori nu te-ai gandit sa prepari si tu spuma de ciocolata, desertul usor si pufos pe care l-ai savurat de fiecare data cu atata placere... Nimic mai simplu decat sa urmezi pasii retetei de mai jos. Iti garantam ca vei fi foarte multumita de reusitele tale gastronomice! Ingrediente si...
O prajitura delicioasa "da" intotdeauna bine in meniul de Craciun... Iar o rulada ca cea pe care ti-o prezentam acum, cu crema si crant, este mai mult decat un desert obisnuit - este o reteta cu "pretentii", care va face fata comentariilor celor mai mofturosi invitati! Ingrediente si...
Iti propunem reteta unei prajituri care ii va face pe toti mesenii sa se linga pe degete de buna ce este! Dulciurile cu crema, desi au "reputatia" de a fi mai "grele", sunt extrem de gustoase, iar aceasta prajitura cu crema de lamaie nu face exceptie. Ingrediente si cantitati: 300 g...
Nucile sunt nelipsitele "ingrediente" ale sarbatorilor de iarna. Sunt gustoase, hranitoare si au parfumul dulce-amarui al copilariei... Aceasta prajitura cu nuci va "trona" cu delicatete printre celelalte preparate din meniu, aducand o savoare speciala unei mese la fel de speciale....
Pentru ca dupa noaptea de Inviere si dupa cel mai lung post al anului veti dori sa mancati ceva deosebit dar si traditional, noi incercam sa va sugeram cateva retete utile in gospodarie. Ele vor fi un deliciu, pe langa masa aranjata in mod festiv. Aperitiv Crap cu maioneza : 1 kg. crap...
Traditia ne aduce pe masa de Paste ouale rosii, cozonacul, vinul si friptura de miel. Pe langa toate acestea, iti recomndam si noi cateva retete potivite intr-o astfel de zi. Aperitiv Oua cu maioneza Ingrediente: 6 oua, 2 galbenusuri, 1 lingurita mustar, 100 g ulei, 1 lingura smantana, 1...
Aceasta prajitura se coace intr-o tava in forma de miel si se decoreaza in asa fel incat sa semene cu un mielusel de Paste. Timp de preparare: 1 ora si 30 de minute Portii: 12 Ingrediente: 2 cani si 1/4 cu faina; 2 lingurite si 1/2 praf de copt; 1/2 de lingurita cu sare; 1...
De multe ori probabil ca ai fost derutata. Acelasi fel de mancare, dar in locuri diferite, ba trebuie sa folosesti tacamurile, ba nu trebuie. In episodul de astazi al micului nostru ghid iti vom spune...
De la o masa copioasa de sarbatori nu pot lipsi prajiturile! Apreciate atat de micutii care sigur vor fi prezenti in casa ta, cat si de catre cei mari, dulciurile ne ajuta sa intram mai usor in atmosfera...
Mielul este unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale Pastelui si se regaseste in cultura majoritatii crestinilor. Eva.ro iti prezinta doua retete inedite, ce au in prim-plan, bineinteles, mielul. Friptura de miel este nelipsita din meniul acestei sarbatori, deci ai nevoie de o reteta "ca la...
Masa de Anul Nou este o adevarata provocare pentru orice gospodina. Si cum astfel de evenimente aduna la un loc familia si prietenii, este cat mai bine sa ai totul pus la punct. Vrei ca toti sa se simta bine...
Mancarea thailandeza, preferata de multi pentru felul inedit in care se amesteca condimentele, va este acum mai familiara prin cele cateva retete pe care vi le recomandam. Ele se folosesc ca mancare principala, dar va vom recomanda si desert sau legume si fructe mai rar intalnite pe meleagurile...
In mod traditional, localnicii din partea de nord stau pe saltele din stuf si se bucura de o cina in jurul unei mese mici, din stejar, numita "kantoke". Pe masa care seamana cu o tavita cu picioare apare o selectie de antreuri speciale care in mod normal cuprind mancaruri cu curry, orez cleios,...
Ingrediente si cantitati: 2 cesti lapte de nuca de cocos 6 felii galangal 2 cosuri lamaie 5 frunze kaffir 250 gr. piept de pui 5 lingurite sos de peste 2 lingurite zahar 1/2 ceasca suc de lamaie 1 lingura chilli negru Mod de preparare: Combinati jumatate de lapte de nuca de cocos cu...
Ingrediente si cantitati: 450 gr carne de vaca 2 catei usturoi 6 frunze coriandru 1/2 lingurita zahar 2 lingurite sos soia 2 lingurite suc de lamaie Mod de preparare: Fierbeti carnea de vita si taiati-o in bucati mici. Puneti impreuna cu usturoiul, frunze de coriandru, zahar, sos soia,...
Ingrediente si cantitati : 3 cesti apa; 250 gr creveti; 2 catei usturoi; 5 frunze kaffir; 3 felii galangal; 1/2 cesti sos de peste; 500 g lamai. Mod de preparare: Puneti tulpina sa fiarba. Adaugati usturoi, frunze de lamai, galangal, sos de peste si saloti apoi ciuperci. Amestecati 2...