Cauta in 73.266 retete

Retete pentru sarbatori

Pagina 5 din 10
Carnea de miel este un aliment care tine de ritualul sarbatorilor Pascale. Mielul il reprezinta pe Iisus, sacrificare acestuia simbolizand sacrificiul facut de El, pentru oameni. Dincolo de ritualuri, carnea de miel este foarte gustoasa, are o aroma specifica, este usor dulceaga
Carnea de rata si carnea de vaca pot inlocui perfect carnea de miel
Desi am evitat mult timp sa prepar acest desert, cand l-am realizat a fost o revelatie. Ai nevoie de o forma speciala de copt cu gaura la mijloc, ca sa arate ca in poza!
Este un desert englezesc, preparat pentru Regina Victoria. Este simplu, elegant si foarte gustos. Se spune ca era desertul preferat al reginei Victoria si al printesei Diana.
Dulciuri dupa retete vechi, pline de savoare
Nu mai laud acest fel de mancare, dar te rog sa-l incerci. Este gata in maxim 30 de minute si rezulta doua tavi, adica opt-zece portii.
Te vei indragosti de gustul si aroma acestui fel de mancare. Dar si de cat de usor este de facut. Din ingrediente rezulta doua tavi, deci aproximativ opt portii.
Garantat acest fel de mancare este gata pentru copt, in maxim 20 de minute.
Iubesc felurile de mancare care se fac repede, pentru ca nu am niciodata suficient timp pentru bucatareala.
Binenteles ca masa nu se poate termina decat cu un tort mare... de ciocolata.
Desi nu se prepara greu este un fel de mancare elegant si gustos. Reteta este pentru sase portii.
O combinatie gustoasa, pentru o zi si o masa speciala. Suficient pentru sase persoane flamande!
Reteta este o adevarata nebunie. Merita incercata!
Adormirea Maicii Domnului este o sarbatoare cu totul speciala in calendarul crestin. Cele doua saptamani de post care preced ziua, sunt un pretext in plus pentru un festin.
Prajiturelele in forma de oua pot fi glazurate si colorate asa cum iti doresti. Pe masa de Paste vor arata foarte frumos, adaugand culoare si veselie.
Deliciosii biscuiti sunt foarte usor de preparat. Chiar si cei mici te pot ajuta, folosind formele de iepurasi.
Ideale pentru a adauga culoare si savoare mesei de Paste.
De Paste, iti decorezi masa cu servetele frumos colorate, flori si diverse alte decoratiuni care au ca tema aceasta sarbatoare. Dar stiai ca iti poti decora masa chiar si cu preparatele tale culinare? Adauga culoare si veselie cu prajituri gustoase, dar si "aratoase"!
Bananele sunt fructe pe care le gasim pe piata tot timpul anului, ceea ce face ca aceasta prajitura sa fie foarte usor de preparat. Este insa cu atat mai delicioasa de sarbatori, introducand oaspetii...
Iti doresti ca toate felurile de mancare sa fie in ton cu sarbatoarea Pastelui? Si desertul pe care il pregatesti pentru cei dragi se poate incadra in aceasta categorie, daca urmezi reteta de mai jos!