Cauta in 67.245 retete

Dulceturi si conserve

Pagina 2 din 3
Este o conserva delicioasa, foarte usor de facut si rezistenta. Rosiile astfel conservate merg foarte bine la supe, ciorbe, sosuri sau in orice mancare cere rosii.
Se prepara in doua etape. Este o reteta ceva mai scumpa, dar delicioasa si cu mult mai ieftina si mai buna decat produsele "de gata" oferite de magazine.
Rosiile sunt ingredientul nelipsit din mancaruri. Acesta este si motivul pentru care trebuie pastrate si iarna in forma cat mai apropiata de cea naturala. Nu vorbim acum de bulion sau suc de rosii.
Plec de la vorbele bunicii si dau mai departe sfaturile ei. Nimic nu se compara cu aroma patrunjelului proaspat in supa, in ciorba sau in mancare.
Este delicioasa. Merita sa incerci reteta si sa te delectezi cu delicoasa ceapa murata, la Craciun.
Este foarte buna si inedita. Utila, fie drept garnitura, pe un platou cu muraturi, fie simpla, alaturi de carne sau mancaruri care merg cu muraturi.
Nu poti sa-ti imaginezi cat este de bun pana nu-l gusti. Pune in borcane mici, astfel incat sa folosesti o data tot continutul.
Sunt muraturi dulci, care se asaza foarte bine alaturi de muraturile clasice, la masa de Craciun.
De castraveti si gogonele stie toata lumea. Dar ce zici de struguri, prune, gutui, conopida si ceapa murata? Prepararea acestor bunatati nu este cu nimic mai complicata decat preparatele traditionale.
O combinatie inedita, pe care te sfatuiesc sa o incerci.
Cel mai bine se conserva in borcane de 800 de grame sau putin mai mari, pentu ca trebuie fierte in bain-marie.
Poti incerca si varianata cu hrean sau pe cea cu plante aromate.
Alege castraveti potriviti. Cei foarte mari sunt seci, cei foarte mici se pot inmuia. Foarte important este sa fie proaspeti, sanatosi si tari.
Merita sa "pui" conserve pentru iarna, pentru ca cele facute in casa sunt mult mai bune decat cele din comert. Si mult mai ieftine!
Nu este o dulceata in sensul strict al cuvantului. Este un mod de a savura rosiile, preparate intr-un fel inedit. O mancare pentru deschiderea unei mese de vara, duminica, in familie sau un fel in sine, la cina.
Gogonelele se numara printre cele mai iubite muraturi si nici nu ne inchipuim o iarna fara a le avea pe masa. Iata o reteta simpla:
Fie ca e vorba de un sandvis obisnuit sau de un fel de mancare special, castravetii murati isi gasesc cu usurinta locul pe masa...
In fiecare iarna, gogosarii murati nu trebuie sa lipseasca de pe mesele noastre, in special pentru ca a devenit o adevarata traditie...
Toamna este anotimpul conservelor si al muraturilor! Este momentul in care te pregatesti pentru a te bucura si iarna de legumele gustoase din acest sezon. Pana acum nimic deosebit...
Gogosarii sunt apreciati mai mult murati decat proaspeti. Si daca sunt pregatiti dupa o reteta sigura, nimic nu poate da gres. Mierea si otetul se combina minunat atunci cand intra in scena si gogosarul. Gogosari cu miere si otet Alegi 4 kilograme de gogosari mari si frumosi pe...