Castraveti in saramura
Fie ca e vorba de un sandvis obisnuit sau de un fel de mancare special, castravetii murati isi gasesc cu usurinta locul pe masa. Ei reusesc sa completeze perfect o masa cu feluri de mancare dulci, precum diversele tipuri de tocanite sau mancarea de fasole.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Spala castravetii si pune-i cat mai inghesuiti in borcane, adaugand boabele de mustar si cateii de usturoi.
Intr-o oala, pune apa la fiert, adaugand sarea, foile de dafin si restul condimentelor.
Dupa ce lichidul a fiert, ia-l de pe foc si pune-l deoparte, pana se mai raceste putin.
Toarna apoi treptat lichidul peste castraveti si sigileaza borcanele.
Ingrediente:
- 8 kg castraveti
- 5 litri de apa,
- 100g sare,
- usutroi,
- foi de dafin,
- frunze de telina,
- boabe de mustar
Mod de preparare:
Spala castravetii si pune-i cat mai inghesuiti in borcane, adaugand boabele de mustar si cateii de usturoi.
Intr-o oala, pune apa la fiert, adaugand sarea, foile de dafin si restul condimentelor.
Dupa ce lichidul a fiert, ia-l de pe foc si pune-l deoparte, pana se mai raceste putin.
Toarna apoi treptat lichidul peste castraveti si sigileaza borcanele.