Cauta in 21.052 retete

Salată de sfeclă roșie cu hrean la borcan

Sfecla roșie cu hrean este delicioasă și sănătoasă. Vezi cât de ușor poți să pui la borcan salată de sfeclă roșie cu hrean!

Ingrediente

2 kilograme de sfeclă roșie
1 bucată de hrean
1 litru de apă
150 mililitri de oțet
1 linguriță cu chimen
2 frunze de dafin
sare, după gust
 

Mod de preparare

Dificultate: medie · Timp preparare: 2 ore

Sfecla roșie se spală bine și se pune la fiert întreagă timp de aproximativ 45 de minute.
După ce s-a răcit se curăță și se taie cubulețe sau rondele, după preferință.
Se răzuiește hreanul, se amestecă împreună cu sfecla roșie și se pune amestecul în borcane sterilizate în prealabil.
Apa se fierbe cu chimenul și cu frunzele de dafin, se adaugă sarea și oțetul, după care se toarnă peste sfecla.
Se înfiletează capacele borcanelor.
Se așază un prosop de bucătărie într-o cratiță largă, se așază borcanele și se umple cu apă până la jumătatea lor. Se fierb aproximativ 5 minute, după care se lasă la răcit lent, în cratiță.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod