Cauta in 21.052 retete

Zacuscă ţărănească de vinete şi ardei capia

E sezonul legumelor, aşa că profită de toate bunătăţile pe care pământul ni le oferă şi prepară o zacuscă delicioasă din vinete şi ardei capia!

Ingrediente

- 6 kg vinete
- 3 kg ardei capia
- 3 kg ceapă
- 1 l sos de roşii sau bulion
- 1/2 kg morcov
- 3 ardei iuţi
- 700 ml ulei
- sare
- piper

Mod de preparare

Dificultate: medie

inetele şi ardeii kapia se coc direct pe flacără pentru o aromă de excepţie. Imediat după ce sunt gata, se lasă puţin la răcit şi se decojesc. Pulpa se lasă la răcit.

Morcovii şi ceapa se curăţă şi se dau prin maşina de tocat. Apoi se pun la călit, timp în care tocăm vinetele şi ardeii. Când ceapa şi morcovii încep să se înmoaie şi să prindă puţină culoare, adăugăm ardeii, iar la 15 minute distanţă şi vinetele. Punem sare, piper şi ardei iute după preferinţe.

Se lasă la foc mic timp de aproximativ 2 ore, iar înainte cu jumătate de oră se adaugă bulionul. Când e gata, se pune rapid în borcanele pe care apoi le fierbem pentru o oră. Va fi delicioasă!



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod