Muraturi: patru retete de castraveti
Merita sa “pui” conserve pentru iarna, pentru ca cele facute in casa sunt mult mai bune decat cele din comert.
Si mult mai ieftine!
Vorba bunicii! “Daca stii ce pui in borcane, stii ce mananci”.
Secretele muraturilor reusite
Si mult mai ieftine!
Vorba bunicii! “Daca stii ce pui in borcane, stii ce mananci”.
Secretele muraturilor reusite
- Se pregatesc foarte usor si poti folosi borcane de orice dimensiuni.
- Primul lucru important este sarea. Ca sa fie perfecti, ai nevoie de sare curata, fara iod, fara antiaglomerant (adausurile obisnuite din sarea de bucatarie), asa ca foloseste doar sare pentru muraturi. Nici sarea de mare nu este buna.
- Al doilea detaliu important este otetul. Merita sa folosesti otet de foarte buna calitate, care sa fie sigur otet de vin, nu acid acetic diluat cu apa. Otetul de vin este mai scump, dar investitia merita.
Castraveti in saramura cu telina
Castraveti in saramura cu hrean