Rosii in suc propriu
Este o conserva delicioasa, foarte usor de facut si rezistenta. Rosiile astfel conservate merg foarte bine la supe, ciorbe, sosuri sau in orice mancare cere rosii.
Ingrediente: 2 kg rosii, trei linguri cu varf de sare de bucatarie.
Preparare: Taie rosiile bucatele mai mari si amesteca-le cu sare. Lasa-le 10 minute, pune-le in borcane, indeasa-le si pune sucul lasat. Strange capacele bine si fierbe-le in bain-marie 30 de minute, din momentul in care a inceput apa sa fiarba.
Pot fi pastrate pana la sase luni. Sunt delicioase, pastreaza gustul si aroma rosiilor proaspete.
Sfat Eva: Poti adauga verdeturi taiate marunt, cele care iti plac, sau poti adauga o frunza de dafin si cateva boabe de piper in fiecare borcan.
Ingrediente: 2 kg rosii, trei linguri cu varf de sare de bucatarie.
Preparare: Taie rosiile bucatele mai mari si amesteca-le cu sare. Lasa-le 10 minute, pune-le in borcane, indeasa-le si pune sucul lasat. Strange capacele bine si fierbe-le in bain-marie 30 de minute, din momentul in care a inceput apa sa fiarba.
Pot fi pastrate pana la sase luni. Sunt delicioase, pastreaza gustul si aroma rosiilor proaspete.
Sfat Eva: Poti adauga verdeturi taiate marunt, cele care iti plac, sau poti adauga o frunza de dafin si cateva boabe de piper in fiecare borcan.