Cauta in 138.439 retete

Supe si ciorbe

Pagina 1 din 10
Am tocat marunt ardeii grasi, ceapa si morcovul si le-am pus la fiert in 2 litri de apa cu un praf de sare si de piper. Am lasat legumele sa fiarba timp de 15 minute, dupa care am adaugat rosiile tocate marunt. Am lasat totul la fiert inca 20 minute, dupa care am adaugat fideaua. Se lasa sa...
Fierbem burta impreuna cu osul de vita circa o ora si jumatate,spumam , adaugam morcovii taiati in patru pe lungime, strecuram zeama si taiem bucatile de burta fidelute. Continuam sa fierbem burta taiata fidelute in zeama strecurata . Intr-un bol separat adaugam galbenusurile de la oua...
Se ia puiul si se parleste deasupra focului de la aragaz sa scapam de eventualii tulei ramasi. Se freaca cu malai si sare dupa care se spala .Se portioneaza, se spala cu apa rece din nou iar portiile facute se pun la fiert la foc mic. Se ia spuma din cand in cand. Legumele se curata, se spala...
In oala in care vom pregati supica incingem uleiul si vom cali putin ceapa taiata rondele si usturoiul strivit dupa care adaugam rosiile taiate cuburi,cand s-au inmuiat putin adaugam zaharul,vegeta si piperul impreuna cu apa si fierbem 20 minute.Dupa acest timp mixam continutul adaugam in...
Morcovul se taie batonele subţiri. Se calesc uşor, la foc iute, 2-3 minute in ulei , apoi se adauga ceapa tocata marunt, şi ardeiul taiat rondele. Se calesc în continuare înca 2-3 minute, apoi se adauga cartofii, curaţaţi de coaja, taiaţi cubuleţe. Se presara sare şi...
Legumele se curata si se pun la fiert in apa cu sare, taiate in bucati marisoare. Dupa aproximativ 15 minute se adauga si dovleceii curatati si taiati cubulete. Intr-o tigaie topeşti untul si pui bucatile de pui la rumenit cateva minute. Stingi cu supa de legume fierbinte şi continui...
Se toaca ceapa si se pune la calit in ulei incins, dupa ce s-a rumenit, se adauga apa si orezul spalat. Se lasa sa dea in clocot si se adauga loboda spalata si tocata. Separat se face omleta in ulei. Se adauga la ciorba, apoi se pune otet si se da un clocot. Se adauga usturoiul si laptele...
Punem iaurtul intr-un vas . Adaugam apa plata si omogenizam. Castravetii ii curatam de coaja si ii dam pe razatoare apoi ii adaugam in iaurt. Pisam usturoiul , punem peste el uleiul de masline si il adaugam in supa. Dam la frigider pentru cel putin o ora. Punem supa in bol , asezonam cu sare...
se curata salata verde, se spala foarte bine si se pune la fiert in apa clocotita cu sare, impreuna cu usturoiul taiat feliute. Se caleste ceapa in untura, se stinge cu zeama in care a fiert salata si se adauga la ciorba. Se lasa sa fiarba 20 de minute .Se i-a vasul de pe foc, se potriveste...
Intr-o oala se pune la fiert supa (sau apa) şi când dă în clocot se pune orezul şi se lasă şi el să fiarbă 20 minute. Intre timp, se amestecă iaurtul, faina şi un gălbenuş. La urmă, se pune încet supă amestecând şi diluând. Apoi se toarnă în...
Se ia puiul si se parleste deasupra focului de la aragaz sa scapam de eventualii tulei ramasi. Se freaca cu malai si sare dupa care se spala .Se portioneaza, se spala cu apa rece din nou iar portiile facute se pun la fiert la foc mic. Se ia spuma din cand in cand. Legumele se curata, se spala...
Se incalzeste intr-o oala, supa de pui, apoi se amesteca intr-un bol carnea cu branza parmesan, oul, firimiturile de paine, patrunjelul, sarea si piperul. Se da supa in clocot, apoi se fac din amestecul obtinut bilute mici, care se pun in supa. Se fierbe totul pana cand acestea incep sa se...
1. Cureti ceapa si cartofii si le tai bucati mici. Intr-o oala, calesti in ulei incins slanina si adaugi ceapa, ardeiul si telina taiate bucati si cartofii. 2. Pui supa si laptele si fierbi 10 minute, la foc mic. Adaugi smantana,pastele si lasi sa fiarba la foc mic pana cand pastele si...
Spalam legumele.Punem apa la fiert cu sare, morcovii,telina,pastarnacul si cartofii taiati.Lasam 10 minute. Adaugam rosiile si pastele. Separat,am spalat ciupercile ,le-am taiat felii si le-am inabusit in unt cu putina sare si piper. Cand legumele au fost aproape fierte am adaugat ciupercile...
Se incalzeste intr-o oala, supa de pui, apoi se amesteca intr-un bol carnea cu branza parmesan, oul, firimiturile de paine, patrunjelul, sarea si piperul. Se da supa in clocot, apoi se fac din amestecul obtinut bilute mici, care se pun in supa. Se fierbe totul pana cand acestea incep sa se...
Se pune un vas cu apa la fiert. Cand apa da in clocot se introduce carnea taiata in bucati. Dupa 5 minute se rastoarna totul intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga bine. Intr-o oala cu 3 l apa se pune carnea, zarzavatul tocat marunt, 1 lingurita sare si cateva boabe de piper. Se lasa sa...
Va recomand aceasta reteta de ciorba de miel ... Se pune carnea la fiert cu putina sare.Prima apa se arunca,dupa care se lasa sa fiarba pana apa devine laptoasa si carnea se desprinde usor de pe oase.Cand e aproape fiarta se adauga zarzavaturile tocate marunt,borsul si sarea dupa gust.La...
Fierbem burta impreuna cu osul de vita circa o ora si jumatate,spumam , adaugam morcovii taiati in patru pe lungime, strecuram zeama si taiem bucatile de burta fidelute. Continuam sa fierbem burta taiata fidelute in zeama strecurata . Intr-un bol separat adaugam galbenusurile de la oua...
Se intampla lucruri suspecte in bucataria mea! Duminica am scos din congelator niste oase de pui (cele ramase de la puiul manastiresc) ca sa fac o supa buna pe ele pentru niste cartofi boulangere. Cand s-a dezgetat, am taiat zarzavatul si urma sa pun puiul la fiert. Doar ca am deschis punga...
Se tine carnea in apa rece cam 1 ora, schimband din cand in cand apa ca sa iasa bine sangelele. Puneti-o apoi la fiert in 4 litri de apa rece cu putina sare. Cand clocoteste luati spuma si lasati-o la fiert la foc mic. Dupa 40-45 minute adaugati toate legumele, curatate, spalate si taiate...