Supă de spanac: Porţia de primăvară
Spanacul este la mare căutare în această perioadă. Bucură-te de toate beneficiile frunzelor verzi cu o reţetă simplă şi sănătoasă!
Ingrediente
450 g spanac
2 linguri făină
250 ml supă de legume
2 linguri unt
1 praf curcuma
1 tulpină de praz
2 cartofi
1 căţel usturoi
1 litru lapte
sare
piper
Mod de preparare
Dificultate: medie · Timp preparare: 40 de minute · Nr. porţii: 4
Topeşte untul în oala în care vei face supa, apoi toacă prazul şi usturoiul, toarnă rondelele în oală şi presară praful de curcuma. Laşi oala pe foc timp de cinci minute şi adaugi sare, făină şi cartofii tăiaţi cuburi. Toarnă supa de legume şi laptele şi lasă la fiert, apoi mixează amestecul cu cartofii fierţi.
Pune din nou pe foc supa, adaugă puţin lapte şi pune spanacul în zeamă. Lasă pe foc până când clocoteşte bine, apoi adaugă sare şi piper după gust. Se poate servi cu puţină smântână deasupra.