Cauta in 21.435 retete

Gazpacho, supă rece spaniolă

Originară din Andaluzia, o regiune faimoasă a Spaniei, supa rece gazpacho a devenit preferata tuturor pe timpul verii. Este delicioasă, răcoroasă și se prepară rapid, fără foc.

Ingrediente

1 kg de roșii, tăiate în bucăți mari
1 ardei roșu, tăiat în felii
1 castravete lung, curățat de coajă și tăiat cuburi
1 ceapă roșie tocată, împărțită pe jumătăți
4 linguri cu busuioc prospăt, tocat, împărțit în două
2 căni cu roșii cherry tocate mărunt
2 linguri cu ulei de măsline extravirgin
sare și piper după gust

Mod de preparare

Dificultate: usoara · Timp preparare: 10 minute

Pune în blender roșiile, ardeiul, castravetele, usturoiul, jumătate din cantitatea de ceapă roșie tocată și jumătate din cantitatea de busuioc.
Amestecă cu blenderul până când compoziția devine cremoasă.
Asezonează cu sare și piper după gust.
Pune supa în boluri pentru servit și adaugă în fiecare bol ceapă, busuioc, roșii cherry tocate și câteva picături de ulei de măsline. 
Servește imediat.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod