Cauta in 21.294 retete

Supă de ceapă verde, un preparat cu gust de primăvară

Apariţia cepei verzi este momentul mult aşteptat de noi toţi primăvara. Cu ajutorul ei, împreună cu alte verdeţuri putem găti o supă delicioasă!

Ingrediente

- 500 g de ceapă verde, salată verde şi verdeaţă
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 cartofi
- 100 ml vin alb sec
- 1 l supă strecurată de pui
- 2 căni varză şi rucola
- 50 g parmezan ras
- sare
- piper

Mod de preparare

Curăţă ceapa verde de rădăcini şi înjumătăţeşte-le pe lungime. Pune-o la cuptor timp de aproximativ 10-15 minute la foc mediu până când se înmoaie şi devine fragedă.

Între timp, pune pe foc o tigaie cu ulei de măsline şi adaugă cartofii tăiaţi cuburi, sare şi pieper. Lasă-i pe foc până se înmoie, aproximativ 10 minute. Adaugă apoi vinul alb, se amestecă un minut, după care se pune şi supa. Se lasă amestecul să fiarbă, după care se lasă la foc mic şi se mai adaugă sare dacă mai e necesar.

Apoi foloseşte blenderul pentru a obţine o pastă din ceapa verde şi verdeţurile, şi de asemenea, separat acelaşi lucru vom face cu supa şi cartofii. Vom obţine un amestec omogen cu o textură cremoasă. Amestecăm toate ingredientele şi le turnăm din nou în oală lăsându-le la foc mediu până dă în clocot.

Se toarnă în boluri şi se ornează cu parmezan şi ceapă verde tocată subţire sau se poate adăuga smântână după preferinţe.

Poftă bună!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod