Paste
Pagina 6 din 9
Primul pas este sa pui pastele penne la fiert in apa cu sare, potrivit instructiunilor de pe ambalaj.Intre timp, curata si spala bine ceapa si taie-o marunt. De asemenea, si usturoiul trebuie curatat si tocat marunt. Ciupercile trebuie sa le cureti, sa le speli si sa le tai cubulete. Intr-o...
ngrediente: 200 gr paste Bucatini (sunt ca niste spaghete doar ca au o gaura in centru) 35 gr unt 1 ceapa, tocata 2 linguri zahar 1 catel de usturoi, zdrobit 3 linguri faina 750 ml bulion de rosii 1 fir de rozmarin, frunzele rupte si tocate marunt 1 fir de busuioc, frunzele rupte si tocate...
Pune apa la fiert cu putina sare, iar cand clocoteste adauga pastele si lasa-le sa fiarba potrivit timpului indicat pe pachet. Separat, pune la calit usturoiul si rosiile cherry taiate marunt. Cand acestea sunt usor patrunse, adauga si sosul de rosii, odata cu maslinele. Subtiaza sosul cu 1-2...
Se fierb spaghete in apa cu putin ulei, sare si delicat de legume. Separat se caleste putin ceapa si ciupercile pana se inmoaie, in ulei cu putina apa, aproximativ 5 minute. Cand s-a calit ceapa si ciupercile adaugam spaghetele. Separat se prepara un ketchup din pasta de tomate(1/2 borcan de...
Cureti legumele, dupa care dai pe razatoarea mica morcovul si radacina de patrunjel, iar rosia si ceapa le tai cubulete mici. Pui uleiul de masline sa se incinga in wok si dai drumul legumelor sa se caleasca putin, dupa care adaugi pasta de tomate si 100ml de apa si am lasi sa fiarba legumele...
Fierbem pastele in apa cu sare dupa indicatiile de pe ambalaj. Spalam broccoli si conopida, le desfacem in buchetele. Curatam morcovul si il taiem cubulete. Punem putina apa cu sare in alta oala la fiert, apoi inabusim legumele crude in ea pentru 10-15 min pana se fragezesc. Le scoatem cu o...
Rosiile se lasa la oparit in apa fierbinte cateva secunde, dupa care se decojesc, se taie in sferturi si li se scot semintele si miezul. Ardeii grasi se curata de cotoare si seminte si se taie fasii subtiri. Ardeiul iute se taie rondele. Usturoiul se piseaza si se pune in tigaie in ulei...
Intr-o cratita pun ciupercile cu tot cu zeama lor din cutie,maslinele taiate rondele.cativa catei de usturoi tocati marunt.Se lasa la inabusit 10 min,se adauga sos de rosi si se lasa sa scada sosul. Intre timp fierb spaghetele(macaroane),Dupa ce au fiert le spal in apa rece. Se aseaza in...
Urzicile se spala si se oparesc in apa, apoi se paseaza putin la blender. Ceapa tocata fin se caleste in ulei si se adauga urzicile peste ea, se pun si cateva linguri de zeama de la urzici si se lasa sa fiarba pentru 5-10 min, Se adauga si usturoiul pisat fin si se condimenteaza. Spaghetele...
Se caleste ceapa, ciupercile se spala , se toaca marunt si se adauga in tigaie peste ceapa.Se adauga vinul, sucul de rosii, sarea , piperul, cateii de usturoi, se amesteca si se lasa la fiert . Intr-o oala se fierb pastele pentru aproximativ un sfert de ora cu un praf de sare, se amesteca...
Se pregateste sosul astfel: se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Intr-un wok se incinge uleiul de masline si se soteaza ceapa cu usturoiul; se adauga rosiile tocate, sucul de rosii, zeama de lamaie, zaharul, si se lasa la fiert aproximativ 10 minute, pana capata consistenta unui...
Intr-o oala de 5l umpluta pe treisferturi cu apa, punem sare si cand da un clocot adaugam tagliatelle de spanac si lasam sa fiarba intre 8-11 minute, cat scrie pe ambalaj. Nu punem ulei in apa, deoarece pastele absorb uleiul, nemaiputand ulterior sa absoarba sosul. Cand sunt fierte, le trecem...
Punem la fiert intr-o craticioara apa impreuna cu cateva linguri ulei de masline si un praf sare.Cand clocoteste punem farfallele. Cand s-au fiert le scoatem intr-o sita si le trecem sub jet de apa rece ca sa se opreasca procesul de fierbere si sa nu se lipeasca unele de altele. Intr-o...
Se taie marunt ceapa si ardeiul si se calesc in 50 ml de ulei incins. Se adauga o cana de bulion si 2 cesti de apa si se lasa pana cand mai scade sosul. Intre timp ne ocupam de spaghetti pe care le pregatim conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand a mai scazut sosul nostru, adaugam...
Taiem salota sau ceapa si maslinele in feliute foarte subtiri si le calim in 2-3 linguri ulei de masline pentru 2-3 minute. Adaugam fileurile de ansoa scurse bine de uleiul in care au fost conservate si amestecam pe foc mic inca 2 minute,Scurgem tonul foarte bine si-l desfacem in mici...
1. Pentru inceput, pastravul curatat si eviscerat se pune intr-o tigaie impreuna cu vinul alb sec, 1 lingurita rasa de sare, foile de dafin si atata apa cat sa-l acopere (poza 1). Se pune pe foc mic si se fierbe timp de 10 minute, intorcandu-se la jumatatea timpului, dupa care se scoate...
Mai intai preparam salata.Spalam sfecla si o punem la fiert in apa cu putin sare pentru o ora, o ora si un sfert pana in momentul in care furculita intra bine in miezul sfeclei. Lasam sfecla la racit. Pestele il spalam bine, il taiem fasii (nu subtiri) apoi il condimentam cu sare si piper...
Ai nevoie de o reţetă uşoară pentru o cină rapidă? Eva.ro îţi recomandă această reţetă care combină pastele cu un sos uşor de usturoi, pătrunjel şi ulei de măsline.
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se scurg de apa si se vantura sau se trec sub un jet de apa rece. Le amestecam cu 2 linguri de ulei. Stafidele le lasam cateva momente in apa fierbinte. Ouale le mixam, dupa care adaugam laptele, zaharul si esenta de vanilie....
Ceapa si morcovul se curata si se taie rondele. Intr-un wok se pune o lingura de ulei de masline, se incinge bine si se adauga ceapa. Se lasa la foc mic pana devine transparenta, nu arsa, dupa care se pune si morcovul rondele. Se adauga 4 cani de apa, cana de vin si se lasa la fiert pana este...