Paste
Pagina 9 din 9
Reteta traditionala presupune pregatirea spaghetelor cu branza Comte (cea mai veche branza, care se consuma dupa 24-36 de luni de la producere). Daca nu gasesti branza Comte, poti folosi o branza mai veche sau branza de burduf.
Exista o varietate mare de paste in traditia culinara italiana, in functie de forma sau modul in care sunt pregatite. Poate ai auzit deja de Vermicelli, Linguini, Tagliatelle, Penne, Maccaroni, Ravioli...
Un preparat extrem de simplu, pe care il poti varia dupa gust. Ingrediente si cantitati: 1 pachet cu ravioli, cu ce umplutura doresti (le gasesti in marile magazine, pe alese) faina, pentru pudrat salata de rosii sau sos de mustar Mod de preparare: 1. Incinge foarte, foarte bine ulei de...
Dupa ce te-am lamurit cum se pregatesc pastele "ca italienii", te invitam acum sa experimentezi cateva retete "vero" ale delicioasei bucatarii din Italia. Datorita talentului maestrilor bucatari...
In aceasta reteta, datorita conopidei, cantitatea de grasimi este redusa cu 25%. Se serveste cu salata de legume sau cu salata de fasole. Aceste paste fainoase cu conopida si smantana reprezinta o reteta foarte buna si plina de vitamine pentru aceasta primavara pretentioasa si mult asteptata......
Ai putea spune ca este o combinatie cel putin... ciudata, dar trebuie sa incerci aceasta reteta de paste fainoase cu varza creata pentru a vedea cat de gustoasa este, de fapt. Timpul de preparare este minim, astfel incat nu trebuie sa iti faci griji pentru orele petrecute "la cratita". Gustul va...
In acest aperitiv, care se serveste cu paine neagra, sunt combinate varza dulce si varza acra cu boia iute si portocale. Un gust inedit, dar care iti va provoca o placere gustativa incredibila! Continuam seria retetelor speciale, care speram ca te vor ajuta sa "inventezi" un meniu cat mai...
Este cunoscut faptul ca, dintre toate arahidele, migdalele au cel mai ridicat continut de elemente nutritive si calorii, reprezentand o importanta sursa de proteine, calciu si vitamina E. Cu toate ca migdalele contin multe grasimi, acestea sunt monosaturate. Prezenta migdalelor face ca aceasta...
Este cunoscut faptul ca, dintre toate arahidele, migdalele au cel mai ridicat continut de elemente nutritive si calorii, reprezentand o importanta sursa de proteine, calciu si vitamina E. Cu toate ca migdalele contin multe grasimi, acestea sunt monosaturate. Prezenta migdalelor face ca aceasta...
Rosiile uscate la soare, impreuna cu salata verde, suc proaspat de lamaie si ulei merg perfect cu paste fainoase si branza. Poti servi acesti taitei cu sos de rosii cu paine prajita si gustul va fi pe masura asteptarilor!
Ingrediente:
1/4 cana rosii uscate la soare, puse in apa fierbinte...
Reteta de mai jos se poate face cat de iute doriti, dar trebuie sa retineti ca rosiile se gatesc foarte repede si retin gustul iute din condimente. Se serveste ca orice fel de pasta fainoasa.
Ingrediente:
2 linguri ulei de masline
2 catei de usturoi, tocati
800g rosii...
Daca nu mai stii ce mancaruri gustoase sa pregatesti celor dragi, Eva.ro iti dezvaluie secretele bucatariei italiene. Rapid si fara cheltuieli mari, pe masa familiei tale se va "lafai" aburinda o specialitate delicioasa: spaghete cu ciuperci si rosii.
In aceasta reteta, pot fi folosite doua...
Va propunem inca o reteta de pe forum-ul eva.ro, recomandata de o cititoare, care speram sa va placa!
Pentru sos:
O ceapa mai mare se taie foarte, foarte fin, 3-4 catei de usturoi la fel, se taie lamele fine si se prajesc putin, pana ceapa devine lucioasa, de preferinta in unt sau...
Iata ceva usor de facut, care se poate manca in orice vacanta si in oriceanotimp: macaroane milaneze. Preluate de la prietenii nostri italieni,macaroanele sunt pe gustul multor romani.
Ingrediente : 400 grame macaroane, 100 g. parmezan sau svaiter, 100g. limba afumata, 100 g....