Cauta in 21.308 retete

Spaghete cu ciuperci si rosii

Daca nu mai stii ce mancaruri gustoase sa pregatesti celor dragi, Eva.ro iti dezvaluie secretele bucatariei italiene. Rapid si fara cheltuieli mari, pe masa familiei tale se va "lafai" aburinda o specialitate delicioasa: spaghete cu ciuperci si rosii.

In aceasta reteta, pot fi folosite doua tipuri de paste: pastele "cappellini", paste lungi, extrem de subtiri sau pastele "cappelli d'angelo", paste cunoscute sub numele de "parul ingerului".

Ingrediente:

2 cani supa de ciuperci
3/4 cana vin alb sec
2 cepe mari, taiate marunt
1 lingura ulei de masline
150g ciuperci, taiate felii subtiri
2 linguri pasta de rosii
1/8 lingurita boia iute, dupa gust
400g cappellini (sau spaghete)
1/3 cana rosii uscate, inmuiate in apa fierbinte
sare de mare si piper dupa gust.

Mod de preparare:

1. Se pune la fiert apa pentru pastele fainoase.
2. Intr-o cratita, se pun la fiert supa si vinul, pana cand scad la 1 si 1/3 cani. Se pune continutul deoparte.
3. Intr-o tigaie se inabuseste ceapa in ulei, la foc potrivit. Se mareste focul putin, se adauga ciupercile si se lasa pana cand acestea devin aurii si lichidul s-a evaporat. Se adauga pasta de rosii si boiaua iute.
4. Se fierb spaghetele.
5. Se adauga supa de ciuperci, vinul si rosiile in tigaie si se lasa sa fiarba. Se pune sare de mare si piper dupa gust, se reduce focul si se mai lasa 5 minute, amestecand.
6. Cand pastele sunt gata, se scurg de apa si se pun in tigaie. Se amesteca, se iau de pe foc si se servesc imediat.

Se obtin 4 portii.

1 portie contine: 395 calorii; 24,5 g proteine; 73 carbohidrati; 5 g grasimi; 0 mg colesterol; 60 mg sodiu (fara cel din sarea de mare).

Subiecte discutate pe forum, despre gastronomie

Comentarii (3)

  • patricia  pe 21 mar 2008, 11:07
    reteta excelenta

    Foarte buna reteta.Nu stiu sa gatesc decat paste si cartofi prajiti(si nici aia bine facuti:)dar am avut un succes nebun cand am gatit reteta asta.Va multumesc si voi mai lua retete de la voi. O zi buna!

  • lyly  pe 22 nov 2009, 13:42
    Intr-o zi Gigel isi prinde parintii facand dragoste ...

    Intr-o zi Gigel isi prinde parintii facand dragoste ... -Tata, mama, ce faceti ?!!! -Pai, stii ca eu si cu mama ta mergem la mare si cum nu stie sa inoate, o umflu putin sa nu se inece . -Curios ... si nenea postasu' a umflat-o ieri pe mama si daca nu ma insel, a lins putin si supapa ...

  • LILi  pe 29 apr 2010, 13:24
    reteta

    as vrea sa incerc si eu sa fac reteta asta dar nu inteleg cum supa de ciuperici ?? la pliculete sau facut de mine ???ast rasp in email .multumesc frumos

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod