Cauta in 73.266 retete

Paste

Pagina 8 din 9
Dacă îţi plac pastele e imposibil să nu salivezi doar la gândul unui sos de roşii cu usturoi şi busuioc amestecat cu o porţie mare de paste integrale.
O reţetă simplă, gata în numai câteva minute
Un desert simplu si rafinat. Este posibil sa gasesti paste (tagliatelle) cu cacao, dar poti folosi si tagliatelle simple.
Cannelloni sunt pastele rulate. Arata ca niste cilindri care pot fi umpluti cu legume sau carne.
Nimic altceva, decat un amestec de carne, cascaval, oua, lapte si paste. Dar ce deliciu... Cumpara foi de lasagna care nu trebuie fierte inainte.
Pe cat este de usor de facut, pe atat este de gustos. Carbonara in stil italian au un gust special dat de combinatia de paste, kaizer, vin si usturoi. O reteta legendara, se poate spune. Carbonara se poate face cu spaghete, fettucine sau penne. Ingredientele sunt pentru patru portii.
Caracteristice bucatariei italiene, pastele au cucerit intreaga lume. Se prepara usor, sunt gustoase si reprezinta o combinatie perfecta intre cereale, legume si grasime.
O combinatie consistenta, dar usor de facut. Poti folosi orice fel de paste.
Un antreu excelent sau un fel de mancare satios si gustos.
In cazul in care iti este pofta de paste, dar, in acelasi timp, iti doresti sa experimentezi o noua reteta, iti oferim o alternativa excelenta: macaroane cu creveti.
O reteta savuroasa, in care aroma miezului de nuca este pusa in evidenta de gorgonzola.
Daca esti curioasa sa vezi ce gust ar avea orezul pregatit in stil italian, nu ramane decat sa te pui pe treaba. Acest tip de orez poate fi consumat cu placere mai ales iarna, deoarece contine si bacon.
Par mai dificil de preparat decat sunt - aceste rosii absolut delicioase vor fi gata in doar 15 minute. Ramane doar sa iti pui rabdarea si pofta la incercare, cat timp se vor coace...
Tagliatelle sunt o varietate de paste, asemanatoare cu macaroanele. Le gasesti in supermarketuri...
De origine siciliana, gnocchetti sunt modelul redus al adevaratelor gnocchi. In Sicilia, se gatesc cu sosuri picante; daca nu le gasesti, poti folosi paste gnocchi. Ca varietate de carnaciori...
Inevitabil, gandul te poarta catre retetele de pizza, paste, lasagna sau catre vinurile fine... Nimic mai adevarat, insa acestea nu cuprind, neaparat, toate secretele bucatariei italiene. Exista multe...
Poti folosi atat spaghettini, cat si spaghetti, in prepararea acestei retete, in ambele situatii salvia dandu-le o savoare speciala.
Daca esti o admiratoare a bucatariei italiene si a fructelor de mare, deopotriva, speram sa iti bucuram papilele gustative, oferindu-ti reteta de mai jos.
Reteta traditionala presupune pregatirea spaghetelor cu branza Comte (cea mai veche branza, care se consuma dupa 24-36 de luni de la producere). Daca nu gasesti branza Comte, poti folosi o branza mai veche sau branza de burduf.
Exista o varietate mare de paste in traditia culinara italiana, in functie de forma sau modul in care sunt pregatite. Poate ai auzit deja de Vermicelli, Linguini, Tagliatelle, Penne, Maccaroni, Ravioli...