Cauta in 21.052 retete

Gnocchetti cu carnaciori

De origine siciliana, gnocchetti sunt modelul redus al adevaratelor gnocchi. In Sicilia, se gatesc cu sosuri picante; daca nu le gasesti, poti folosi paste gnocchi. Ca varietate de carnaciori, utilizeaza-i pe cei de casa, mai putin uscati. Vor da un gust deosebit mancarii!

Ingrediente si cantitati:

600 de grame de gnocchetti
400 de grame de carnaciori
5 rosii
4 cepe
2 catei de usturoi
3 linguri cu ulei
80 de grame de parmezan
12 frunze de busuioc
sare grunjoasa
sare
piper

Mod de preparare:

1. Curata si toaca cepele si usturoiul. Indeparteaza pielita carnatilor, zdrobind continutul lor intr-un castron. Incinge, intr-o tigaie mai adanca, 2 linguri cu ulei si rumeneste putin carnea zdrobita a carnatilor (pana capata o culoare aurie), timp de 5 minute, la foc iute, amestecand. Adauga cateii de usturoi si ceapa tocata. Sareaza si pipereaza usor.

2. Prajeste inca 3 minute, adauga pulpa rosiilor, curatate de pielita si de seminte, jumatate din busuiocul tocat, si lasati sa fiarba inabusit 20 de minute, la foc moderat.

3. Pune gnocchetti intr-o cratita cu apa clocotita, in care ai pus sare grunjoasa si o lingura cu ulei. Lasa sa fiarba 10-12 minute. Scurge-i si rastoarna-i in tigaie. Amesteca si asezoneaza, dupa gust.

4. Asaza pe un platou cald. Adauga parmezanul ras grosier si restul de busuioc tocat. Se serveste foarte fierbinte.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod